Naslovnica Trendi Zadnji štirje petkovi večeri leta 2019 s filmskimi klasikami na kanalu AMC

Zadnji štirje petkovi večeri leta 2019 s filmskimi klasikami na kanalu AMC

Avtor: Spletno Uredništvo

Mrzli decembrski petkovi večeri so običajno nadvse primerni za brezskrbno uživanje ob gledanju filmskih klasik. Na filmskem kanalu AMC so za zadnje štiri petke v letu pripravili seznam, na kateremu so se znašli super-junak, pošasti, razbojniški kavbojci in plačan morilec v penziji. 

 Zadnji štirje petkovi večeri leta 2019 s filmskimi klasikami na kanalu AMCKot pravi hudičev sin ima Hellboy tudi rogove, ki pa so bili odžagani (foto: IPPR/AMC) 

 

Tako gledalce filmski kanal AMC že jutri, v petek, 6. decembra, ob 20. uri vabi k ogledu filma ‘Hellboy’. V tem filmu, posnetem po priljubljenih stripih Mika Mignole, je osrednji lik hudičev sin ‘z napako’. Namesto da bi širil zlo, namreč Hellboy brani svet pred paranormalnimi grožnjami in nenaravnimi pošastmi. S pomočjo neizkušenega agenta Johna Meyersa, telepata Abea Sapiena in Liz Sherman, ki obvlada pirokinezo, se prebežnik iz pekla z odžaganimi rogovi Hellboy bori proti Grigoriju Rasputinu.

Okultni nekdanji svetovalec cesarske družine Romanov namreč želi nad svet pripeljati apokalipso. V petek, 13. decembra bi morda kdo pričakoval katero od 12 grozljivk znane franšize Petek 13, vendar bo na AMC ob 20.30 na sporedu film ‘Ameriški izobčenci’ (American Outlaws). Šarmantni Colin Farrel se bo tokrat v vlogi legendarnega Jesseja Jamesa, zloglasnega ameriškega izobčenca in enega najbolj iskanih mož Divjega zahoda, boril proti podkupljivim lastnikom železniške družbe.

Še pred božičnimi prazniki bo nato v petek, 20. decembra, ob 20.25 sledila še komedija ‘Morilec mehkega srca’(The Whole Nine Yards). »Kaj se zgodi, ko ugotovite, da je vaš sosed poklicni morilec, ki se skriva pred nevarno čikaško mafijsko družino,« se sprašujejo v napovedniku zabavnega filma, v katerem upokojenega morilca, ki se je preselil v klasično ameriško predmestno četrt, igra ‘težko umrljivi’ Bruce Willis. 

Zadnji petek v letu 2019 pa bo v znamenju groze. Ob 20.40 bo namreč na sporedu srhljivi film ‘Lake Placid’. Filmska zgodba govori o skupini, ki želi obvarovati prebivalce mesteca v zvezni državi Maine pred pošastnim krokodilom, ki se skriva v globinah temnega jezera. Seveda ne pomaga, da je jezero povsem na severu ZDA in da so krokodili toplokrvne živali, ki ne preživijo nizkih temperatur – velikanski krokodil grozi vsem. Poleg nepozabne starke, ki ima zelo rada svoje ‘hišne ljubljenčke’, pa se film ponaša tudi z dvojnim zapletom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.