Naslovnica Gospodarstvo Slovenia Outdoor je ime nove blagovne znamke in tudi razširjenega GIZ-a

Slovenia Outdoor je ime nove blagovne znamke in tudi razširjenega GIZ-a

Avtor: Spletno Uredništvo

Pred kratkim se je izoblikovalo gospodarsko interesno združenje (GIZ) ‘Slovenia Outdoor’, ki sedaj povezuje celoten segment aktivnosti na prostem v Sloveniji. Kolesarstvu in pohodništvu so namreč dodali še smučanje, hkrati pa je Slovenia Outdoor postala tudi blagovna znamka.

 Slovenia Outdoor je ime nove blagovne znamke in tudi razširjenega GIZ a

Slovenija je privlačna zelena destinacija, ki zaradi svoje raznolikosti omogoča izjemne možnosti za profesionalne aktivnosti na prostem ter aktiven način preživljanja prostega časa (foto: slovenia.info)

 

V okviru Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 je bil segment ‘outdoor’, (ali po slovensko zunaj, na prostem) poleg termalnega in kongresnega turizma, prepoznan kot eden izmed ključnih turističnih produktov panoge turizma v RS. Letos je gospodarsko interesno združenje (GIZ) Pohodništvo in kolesarjenje obeležilo enajsto obletnico ustanovitve, a je tudi doživelo ključno spremembo. Skupščina gospodarsko interesnega združenja za pohodništvo in kolesarjenje je namreč oktobra sprejela sklep o svojem preimenovanju v ‘Slovenia Outdoor GIZ’ in vključitvi Združenja slovenskih žičničarjev. Tako je bil zaokrožen en od osnovnih ciljev daljnega razvoja slovenskega turizma.

»Najvišji organ Slovenia Outdoor so skupščina, ki jo sestavljajo vsi člani in STO kot strateški partner, medtem ko jo vodijo Programsko nadzorni organ s predsednico Programsko nadzornega organa na čelu, direktor Slovenia Outdoor in posvetovalno telo – marketinška komisija s po tremi predstavniki produktov pohodništvo, kolesarjenje in smučanje. Blagovna znamka Slovenia Outdoor’ je tako postala krovna blagovna znamka turistične ponudbe za aktivnosti na prostem v Sloveniji, s ciljem vzpostavitve enotnega in ciljno usmerjenega marketinga za doseganje večje prepoznavnosti in pospeševanja prodaje na ključnih tržiščih,« so sporočili z GIZ Slovenia Outdoor.

Sedaj se bodo pod eno streho dokončno združili pohodništvo, kolesarjenje, smučanje in druge zimske aktivnosti, vodni športi, zračni športi, golf, športno ribištvo in druge aktivnosti na prostem. Slovenia Outdoor že združuje 49 članov, od tega je 37 podjetij s specializiranimi namestitvami za pohodnike oziroma kolesarje, 10 športnih outdoor agencij in Združenje slovenskih žičničarjev. GIZ že sodeluje s 26 partnerskimi destinacijskimi organizacijami, člani združenja pa skupaj gostom nudijo 3.190 ležišč. Tako so bili zabetonirani temelji za dodatni razvoj programov edinstvenih doživetij za aktivne obiskovalce ter tudi za izpeljavo sodobnih pristopov tržnega komuniciranja za posamezne produkte in ciljne skupine.

»Na področju tržnega komuniciranja združenje izvaja vrsto aktivnosti, številne med njimi v sodelovanju s STO. Med najpomembnejšimi aktivnostmi so vzpostavitev novega spletnega portala Slovenia Outdoor, izdaja publikacij, oglaševanje in zagotavljanje pojavnosti v digitalni medijih, organizacija študijskih tur za novinarje in turistične agente ter predstavitev na specializiranih sejmih in borzah. V okviru ključnih aktivnosti se bo združenje Slovenia Outdoor v prihodnje posvečalo predvsem povečevanju števila članov, enotni promociji, ciljno usmerjenemu marketingu ter rasti prodaje na primarnih in sekundarnih tržiščih po posameznih produktih,« so še pojasnili na GIZ.

Sicer število prihodov in nočitev pohodnikov oziroma kolesarjev v Sloveniji v zadnjih letih vsakoletno izkazuje pozitivni trend, med najpomembnejše zadnje novosti pa se uvrščata pohodniški poti Julijana in Pot med krošnjami Pohorje na Rogli ter kolesarski poti Štrekna na Koroščem in Dravska kolesarska pot. V letu 2019 pa so po doslej dostopnih podatkih v specializiranih nastanitvah za pohodnike beležili približno 15-odstotno rast nočitev, v specializiranih namestitvah za kolesarje pa 20-odstotno rast. Največ pohodnikov je bilo letos iz Nemčije, Avstrije, Češke, Nizozemske in Hrvaške, medtem ko je bilo največ kolesarjev iz Nemčije, Avstrije, Italije in Nizozemske.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.