Naslovnica Trendi Zadnje kadrovske in vsebinske novosti z RTV SLO

Zadnje kadrovske in vsebinske novosti z RTV SLO

Avtor: Spletno Uredništvo
Z Multimedijskega centra Radiotelevizije Slovenija se te dni novice kar vrstijo. Najbolj sveže vesti se tičejo televizijske oddaje ‘Tarča’, radijske oddaje ‘Prva vrsta’ in novega radijskega podasta Vala 202.
Žiga X Gombač bo kmalu dobil družbo v studiu (foto: Radio Slovenija/Adrian Pregelj)

Z Multimedijskega centra Radiotelevizije Slovenija (MMC RTV SLO) so spomnili, da v oddaji ‘Prva vrsta’ na Prvem programu Radia Slovenija (na sporedu vsak torek ob 12.15) pravkar pripravljajo poseben cikel oddaj z novimi avtorskimi skladbami. Pri iskanju navdiha so se odločili za originalno idejo in sicer so glasbeniki inspiracijo poiskali v življenju in delu dveh znanih slovenskih zgodovinskih osebnosti – Josipu Ipavcu in Josipu Jurčiču.

Z MMC RTV SLO so tudi sporočili, da so okrepili ekipo, ki ustvarja raziskovalno televizijsko oddajo Tarča. Nova soustvarjalca Tarče sta postala Anja Šter in Anže Zabukovšek. Anja Šter je bila dosedanja novinarka oddaje Tednik, kjer je med drugim razkrila zgodbo o spolnem nadlegovanju na AGRFT-ju, medtem ko je bil Anže Zabukovšek doslej raziskovalec skupine EkstraVisor.

Poleg tega pa so z radijskega programa Vala 202 objavili informacijo, da intenzivno iščejo najstniškega sovoditelja ali sovoditeljico novega podkasta. »Val 202 išče radovednega, bistrega in zgovornega najstnika med 10. in 15. letom, ki bi pred mikrofonom skupaj z Žigo X Gombačem vodil nov podkast. Prijave zbirajo do 5. novembra,« so še pojasnili. Nov podkast, ki očitno še nima imena, bo sicer startal s predvajanjem že prve dni decembra.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.