Naslovnica Šport Infantino želi vsiliti svetovno prvenstvo na vsaki 2 leti

Infantino želi vsiliti svetovno prvenstvo na vsaki 2 leti

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je bil pomemben dan za prihodnost svetovnega nogometa. Kontroverzni predsednik FIFE Švicar Gianni Infantino je namreč napovedal, da bo 20. decembra FIFA vsem 211 državam članicam predstavilo svoj novi predlog o bodočnosti svetovnega nogometa. Infantino vztraja pri ideji, da bi svetovna prvenstva prirejali na vsaki dve leti, kar bi pošteno premešalo globalni nogomet.
Predsednik Kraljevske nogometne zveze Maroka Fouzi Lekjaa in Gianni Infantino (foto: FB FIFA)

Včeraj je bilo na sporedu zasedanje Mednarodne nogometne zveze FIFE, na katerem je bilo govora o zelo zanimivih temah, predvsem glede prihodnost nogometa. Ob 17. uri je sledila tiskovna konferenca kontroverznega predsednika FIFE Švicarja Giannija Infantina. Slednji je najprej napovedal, da bo 20. decembra vodstvo FIFA vsem 211 državam članicam predstavilo svoj predlog o bodočnosti svetovnega nogometa.

Infantino želi namreč na vsak način vsiliti odvijanje svetovnih nogometnih prvenstev na vsaki dve leti. To bi sicer najmanj podvojilo prihodke FIFE, vendar bi povzročilo velikansko zmešnjavo na nivoju ostalih reprezentančnih obveznosti, državnih prvenstev in kontinentalnih tekmovanj za klube (npr. Lige prvakov). Zato se je včeraj spet oglasil tudi predsednik Evropske nogometne zveze UEFE Aleksander Čeferin in opozoril, da bi bila to katastrofa za nogomet.

Najbrž želi Infantino 20. decembra zaobiti kontinentalne nogometne federacije (za evropski kontinent je krovna nogometna zveza UEFA) in z navadno večino kar lepo preglasovati drugače misleče, a po drugi mu tudi s podporo bogatih Arabcev to ne bo uspelo kar zlahka. Sicer je Infantino včeraj oznanil tudi, da bodo po odpovedi Japonske po pričakovanjih organizacijo  prevzeli Združeni arabski Emirati in prihodnje leto v Abu Dhabiju gostili svetovno klubsko prvenstvo.

Prav tako bo tudi naslednji kongres FIFE potekal v arabskem svetu – 31. marca 2022 bo namreč globalno zasedanje potekalo v Dohi, na predvečer žreba za Svetovno nogometno prvenstvo, ki ga bo prav tako prihodnje leto gostil Katar. Sicer pa še niti ni znano, kdaj bo točno potekalo to klubsko prvenstvo, kar pove veliko o načinu delovanja Mednarodne nogometne zveze FIFA.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.