Naslovnica Kronika Na Madžarskem aretirana Hrvata sumijo 3 poskusov uboja v 3 državah

Na Madžarskem aretirana Hrvata sumijo 3 poskusov uboja v 3 državah

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije prihaja novica o mednarodni akciji, ki se začela v Sloveniji in se uspešno zaključila z aretacijo na Madžarskem. Šlo je za intenzivno iskanje dveh Hrvatov, starih 25 in 43 let, ki sta bila v Sloveniji obdolžena poskusa uboja. Pa ne le v Sloveniji, ampak sta vpletena še v dva poskusa uboja – enega v Zagrebu in drugega v Rimu.
Skupna akcija policij štirih držav je le obrodila sadove (foto: pxfuel.com)

Slovenska Policija je ta teden končala z iskanjem dveh moških s hrvaškim državljanstvom, katera je okrožno sodišče v Novi Gorici obtožilo poskusa uboja (po 115. členu KZ-1). Zaradi tega so za ta dva moška, stara 25 in 43 let, po vrsti izdali tiralico, odredbo za privedbo, mednarodno tiralico ter nazadnje tudi Evropski nalog za prijetje in predajo. To se je izkazalo za ključno, saj se sta ubežnika selila iz ene države v drugo in se ob tem predstavljala z lažno identiteto.

»V primeru iskanja obdolženih je bila vzpostavljena neposredna komunikacija, tako med kriminalisti slovenske in italijanske enote za ciljno iskanje oseb, t. i. FAST enote (Fugitive Active Search Team), kot tudi s podobnimi enotami iz Hrvaške in Madžarske, ki so sočasno izvajale operativne aktivnosti za izsleditev in prijetje ubežnikov,« so med drugim zapisali v sporočilu za javnost slovenske policije.

Posebna enota FAST madžarske policije je v ponedeljek uspela locirati oba osumljenca v mestu Gyor in ju takoj aretirala, sedaj pa čakata na odločitev o ekstradiciji v Slovenijo. Velja poudariti, da sta Hrvata osumljena še kaznivega dejanja poskusa uboja v Rimu avgusta letos, en od dvojice pa še kaznivega dejanja poskusa uboja v Zagrebu januarja letos. Slovenska Policija pa žal ni razkrila imen aretiranih ali vsaj namignila na ozadje vseh teh poskusov ubojev.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.