Naslovnica Trendi Za začetek tedna ponujajo precej več kot le glasbo

Za začetek tedna ponujajo precej več kot le glasbo

Avtor: Spletno Uredništvo

Na poletnem vrtu Gala Hale se praktično vsak dan vrstijo novi nastopi. Začetek prihodnjega tedna bosta tako zaznamovala duo Žiga Kranjčan in Nikson ter koncert glasbe iz filma Prekletstvo Valburge v izvedbi skupine Digital criminal, vključno s projekcijo filma. 

 Za začetek tedna ponujajo precej več kot le glasbo

Plakat lani izdane filmske grozljivke ‘Prekletstvo Valburge’ (foto: kolosej.si) 

 

Avgustovski ponedeljki so v Gala Hali v znamenju Cikla Intimno. Tokrat bo ob 20. uri na vrsti nastop ‘nepričakovanega dua’ Krajnčan – Nikson. Gre za duo plesalca in kantavtorja Žigana Krajnčana ter mladega producenta in beatmejkerja Niksona, ki bosta gledalce popeljala na enourno multižanrsko potovanje od akustike do elektronike in preko. To bo prvič, da bo ciklus Intimno ponudil skok preko meja glasbe v svet plesa.

»Čeprav gre za duet, nas bo na vkrcavanju najprej pozdravil sam, kot kantavtor s kitaro. Nekje na poti se mu bo pridružil še Nikson – producent/beatmaker, ki hodi še v srednjo šolo in raje kot za PS4 poprime za SP404, v mesecu juliju pa sta njegovo prvo izdajo omogočili za to priložnost združeni ekipi rx:tx records in Big Nose Ent. Skupaj bosta krmarila od zvokov kitare preko neo-popa in rnbja do hip-hopa,« razkriva napovednik.

Po ponedeljkovi kombinaciji glasbe in plesa bo v torek ob 20. uri na sporedu še kombinacija glasbe in filma, natančneje koncert glasbe iz filma ‘Prekletstvo Valburge’ v izvedbi skupine Digital criminal, vključno s projekcijo filma. Isti večer bosta na ogled še dokumentarec ‘Making of The Curse of Valburga’ ter kratki animirani film’ Horror Never Remains Buried Deep Enough’.

Projekciji Prekletstva Valburge bo torej sledila enkratna živa izvedba glasbe iz filma, ki jo je ustvaril Jane Mujić, basist legendarne jazz-core zasedbe 2227. »Avtor bo v družbi skrbno izbranih glasbenikov pod imenom Digital Criminal tokrat ekskluzivno poskrbel za koncertno predstavitev glasbe, narejene za film Prekletstvo Valburge, kar je v slovenskem prostoru zaenkrat še bolj kot ne redkost,« še sporočajo z Društva kapa, ki je organizator dogodkov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.