Naslovnica Slovenija Za velikonočne praznike bosta Izola in Portorož polna

Za velikonočne praznike bosta Izola in Portorož polna

Avtor: Spletno Uredništvo

Turistična sezona se na Primorskem običajno začenja z velikonočnimi prazniki. Tako se v Izoli in v Portorožu že ta konec tedna obeta prava gneča, podobno pa bo potem ves april. Hotelske kapecitete bodo najprej izdatno pomagali napolniti športniki, a tudi sicer število obiskovalcev vztrajno narašča.

optimisti portorož 2

Jadralci vsako Veliko noč izdatno napolnejo Izolo in Portorož (foto: klub-pirat.si)

Pred nami je praznični podaljšan vikend, ki ga bo v Izoli zaznamovala 31. velikonočna regata Spring cup. Po zbranih podatkih izolskih hotelirjev bo zasedenost med prazniki zelo dobra. Podobno je v sosednji piranski občini. Jadralni klub Pirat iz Portoroža bo letos že 26. leto zapored izpeljal SailingPoint Velikonočno regato za otroke v razredu optimist. Potekala bo od jutri do nedelje, vendar bodo nekateri ostali še dlje. Lani je bilo mladih jadralcev 527, letos naj bi jih bilo podobno veliko. Pri tem pa je potrebno poudariti, da so z otroci v Portorožu nastanjeni tudi njihovi starši in trenerji, kar praktično podvoji število športnih gostov.

Sicer v Izoli letos že januarja in februarja beležijo pozitivne rezultate, pa čeprav je bila večina hotelov po novoletnih praznikih zaprtih. Zabeležili so 15 % rast pri opravljenih hotelskih prenočitvah, odlično so bili zasedeni tudi hostli, kjer beležijo 13 % povečanje in pa agencije, ki oddajajo sobe. Te so po zbranih podatkih oddale enkrat več sob kot leto poprej, sporočajo s turističenega združenja Izola.  

Skupaj so torej v prvih dveh mesecih letošnjega leta zabeležili 16 % rast v primerjavi z lanskim letom. Od tega je Izolo obiskalo 12 % več domačih gostov in 40 % več tujih. Tudi za marec, ki se hitro približuje h koncu, so prve ocene pozitivne. Že teden pred prazniki je v Izoli dobro zaseden, saj je v mestu več skupin jadralcev, ki se pripravljajo na velikonočno regato. Čez velikonočne praznike napovedujejo, da bodo namestitvene kapacitete skoraj v izosli občini v celoti zasedene. 

Izola bo aprila gostila še največjo tekaško prireditev v Slovenski Istri – Luka Koper 5. Istrski maraton in sedmi vinski festival mednarodnih razsežnosti – Festival oranžnih vin ali Orange wine festival, kjer se bo s svojimi vini predstavilo približno 60 vinarjev iz celega sveta. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.