Naslovnica Magazin Z oktobrom prihaja Evropski mesec kibervarnosti

Z oktobrom prihaja Evropski mesec kibervarnosti

Avtor: Spletno Uredništvo

S 1. oktobrom se pričenja Evropski mesec kibervarnosti. Zato pri Projektu Varni na internetu pripravljajo oddajo ‘Spet naključij’, v kateri bosta komika Sašo Stare in Aleš Novak na zabaven način predstavljala pasti, ki na uporabnike prežijo na spletu. Zadnja od takšnih je na primer lažen izjemno ugoden kredit, ki ga goljufi ponujajo prek Facebooka.

Z oktobrom prihaja Evropski mesec kibervarnostiTako si nakateri z bujno domišljijo predstavljajo kiber-policijo (foto: mepixels.com)

 

S 1. oktobrom se pričenja Evropski mesec kibervarnosti, zato so se pri projektu Varni na internetu (izvaja ga Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes) odločili, da na sodoben način poskrbijo za osveščanje javnosti. Pripravili so namreč novo oddajo ‘Spet naključij’, v kateri bosta stand-up komika Sašo Stare in Aleš Novak na zabaven način opozarjala na poskuse spletnih prevar.

»Kaj vse se nam lahko pripeti na spletu? Nam je daljni sorodnik res zapustil bajne vsote denarja ali gre za naključje? Morda celo spletno prevaro?Vse odgovore boste izvedeli v naši skeč oddaji Splet naključij, ki bo v sklopu Evropskega meseca kibervarnosti potekala vsak četrtek v oktobru! Zagotavljamo obilo smeha in uporabnih nasvetov, zato se nam pridružite,« sporočajo angeli varuhi slovenskega spleta.

Zadnji od takšnih in drugačnih poskusov prevar je domnevno izjemno ugoden kredit, ki ga uporabnik lahko dobi kar prek Facebooka. Seveda to ni res, ampak gre za poskus goljufov, ki brez kakršnihkoli dokazil obljubljajo rešitev vseh vaših finančnih težav. Namesto tega pa poskušajo prek dopisovanja od nesrečneža izsiliti poplačilo raznih izmišljenih stroškov in mu tako narediti še večjo finančno škodo.

Sicer pa je Evropski mesec kibervarnosti, ki se pričenja v četrtek, vsakoletna kampanja EU, katere namen je promocija kibernetske varnosti in osveščanje o kibernetskih grožnjah. 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.