Naslovnica Gospodarstvo Nagrade, aktivnosti in finančne številke ob 25-letnici STO

Nagrade, aktivnosti in finančne številke ob 25-letnici STO

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija je pravkar praznovala 25 let obstoja, ob svečani priložnosti pa je predstavila tudi nekaj svojih aktualnih aktivnosti in nanizala vrsto podatkov o sedanjih  tokovih v gospodarski panogi slovenskega turizma. Tako so doslej zabeležili več kot 107 milijonov evrov prihodkov od turističnih bonov.

Nagrade aktivnosti in finančne številke ob 25 letnici STO

Vrhunska restavracija Zemono v Vipavski dolini (foto: Tomo Jeseničnik/gov.si)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je praznovanje 25-letnice obstoja izkoristila tudi za predstavitev rezultatov letošnje kampanje ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija’. Ta kampanja, ki se je pričela 14. maja letos,n je spodbudila že več kot 400.000 novih objav na družbenih omrežjih z uporabo hashtagov #ifeelsLOVEnia ter #mojaslovenija. Prav tako so podelili nagrade za najboljše kreative s strani slovenskih destinacij in širšega turističnega gospodarstva.

Dan zatem je kampanja ‘Zdaj je čas. Moja Slovenija’ s prejela glavno nagrado na tekmovanju Websi Spletni prvaki v kategoriji Turizem. Za nagrade Websi se je sicer v 23 kategorijah potegovalo kar 142 prijavljenih projektov, projekte pa je ocenjevala 108-članska strokovna in poslovna žirija. Sicer pa STO zaradi pandemije koronavirusa letos dela še bolj intenzivno kot v preteklosti.

STO tako pravkar izvaja množico promocijskih aktivnosti na trgih Nemčije, Avstrije, Švice, Italije, Francije, Velike Britanije in Madžarske, ta teden pričenja s serijo virtualnih dogodkov ‘Feel Sloveni@ Business Date’ in sicer najprej za italijansko tržišče. Pričela se je tudi letošnja Digitalna akademija – usmerjeno izobraževanje s področja digitalnega marketinga, s poudarkom na analitiki in optimizaciji.

Poleg številnih ostalih informacij STO pa bo najbrž še najbolj zanimiva ta, da je po podatkih Finančne uprave RS do 24. septembra turistične bone koristilo 790.461 upravičencev, s tem pa se je v slovenski turistični sektor steklo prek 107 milijonov evrov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.