Naslovnica Magazin Xiaomi – ugibanja o naslednjih novostih

Xiaomi – ugibanja o naslednjih novostih

Avtor: Spletno Uredništvo

V zadnjih časih na globalnem trgu pametnih telefonov in sorodne tehnologije postaja vse bolj priljubljena kitajska znamka Xiaomi. Slednja ponuja vrsto kakovostnih modelov, ki so precej cenejši od primerljivih artiklov bolj znanih podjetij. Po drugi strani pa se vrstijo ugibanja o dizajnih novih modelov telefonov Xiaomi, pa čeprav bodo po preizkušeni azijski metodi najbrž šlo predvsem za kopiranje drugih artiklov.  

Xiaomi Redmi 5 6 Rezultat poslovne politike kitajskega podjetja je uspeh na globalnem tržišču, čeprav tam vlada huda konkurenca podjetij kot so Samsung, Apple, Huawey, LG in Google (foto: xiaomi.si)

 

Podjetje Xiaomi je leta 2010 kot startup podjetje s sedmimi partnerji ustanovil podjetnik Lei Jun z vizijo, da trgu ponudijo visokokakovostne tehnološke izdelke po dostopnih cenah. Podjetje je v zasebni lasti s sedežem v Pekingu na Kitajskem. Za realizacijo vizije jim je k sodelovanju uspelo privabiti napreden kader ljudi iz tehnoloških velikanov, kot so Google, Microsoft, Motorola, Yahoo ter drugih internetnih in tehnoloških podjetij iz vsega sveta. Poslovni rezultati kažejo, da so šli v pravo smer. 

Prejšnji mesec je tako Xiaomi predstavil svoje novosti za indijsko tržišče. “V zadnjem četrtletju 2017 je Xiaomi dosegel skoraj 27% tržni delež pametnih telefonov v Indiji, s čimer je prehitel Samsung in postal najbolje prodajana znamka pametnih telefonov v tej državi. Med 10 najbolje prodajanih modelov se je uvrstilo kar šest Xiaomijevih modelov. Rekord je postavil Redmi Note 4 z več kot 9,6 milijona prodanih enot v letu 2017,” so se lahko pohvalili na Xiaomi.si. 

Sicer pri Redmi Note 5 ne gre za globalno novost, temveč za preimenovan model Redmi 5 Plus, kateri se predhodno v Indiji ni prodajal. Zato pa je svetovno premiero doživel Xiaomi Redmi Note 5 Pro, ki se ponaša z zmogljivejšo strojno opremo ter dvojno hrbtno kamero. Redmi Note 5 Pro ima v primerjavi s svojim predhodnikom četrte generacije večji zaslon, saj se je iz 5,5″ povečal na 5,99 palca. Nova, bolj zmogljiva strojna oprema uporablja nov 8-jedrni 1.8 GHz Snapdragon 636 procesor z Adreno 506 grafiko. 

Trenutno se po specializiranih spletnih straneh vrstijo ugibanja o dizajnih naslednjih modelov kitajskega podjetja. Xiaomi Mi 6X naj bi bil naslednik Mi 5X, kot je bil slednji ‘potomec’ modela Mi A1, tako glede oblik, kot tudi strojne opreme in dvojne kamere. Šele 27. marca naj bi predstavili model Mi Mix 2S (s CPU Snapdragon 845), zato bo na Xiaomi Mi Mix 3 in njegovo dokončno konfiguracijo najbrž potrebno še malce počakati. Kmalu pa naj bi se v prodaji znašel tudi Xiaomi Mi Note 4, ki naj bi bil po prvih govoricah precej podoben modelu Huawei Mate 10.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.