Naslovnica Šport Osamljeni Slivnik rešuje slovensko paraolimpijsko čast

Osamljeni Slivnik rešuje slovensko paraolimpijsko čast

Avtor: Spletno Uredništvo

 V petek so se v južnokorejskem Pjongčangu začele paraolimpijske igre. Žal jim mediji ne namenjajo niti približno toliko prostora kot pred kratkim končanim olimpijskim igram, pa tudi obseg tekmovalcev je precej manjši. Slovenijo tako zastopa le smučar Jernej Slivnik.  

jernej slivnik Dvig zastave 2Slovenske barve tokrat brani le en tekmovalec in sicer je to 17-letni gorenjski smučar Jernej Slivnik (foto: zsis.si) 

 

V korejskem Pyeongchangu so že kmalu po petkovem svečanem odprtju paraolimpijskih iger podelili prve medalje. Vzporedno s tekmovalnim dogajanjem pa je potekala tudi zelo pomembna formalnost, saj so podaljšali dogovor o sodelovanju med krovnima olimpijskima športnima organizacijama – Mednarodnim olimpijskim komitejem (MOK) in paraolimpijskim komitejem (IPC).

Njuna predsednika Thomas Bach in Andrew Parsons sta podpisala sporazum, ki podaljšuje partnersko sodelovanje vse do leta 2032. Z novim sporazumom so nadgradili star dogovor iz Londona 2012, z njim pa so potrdili zavezo (oz. obvezo) vseh olimpijskih kandidatov, ki želijo prirediti igre, da v program uvrstijo tudi izvedbo paraolimpijskih iger. Sporazum predvideva tudi pomoč MOK-a pri večji prepoznavnosti in izvedbi tekmovanj na paraolimpijskem delu vsakih iger.

Za edinega slovenskega udeleženca iger Jerneja Slivnika se bo tekmovalno dogajanje v Pyeongchangu začeli sredi tedna, ko ga v sredo čaka prva od dveh tekem. Najprej bo nastopil v slalomu, potem pa še v veleslalomu. Sicer je doslej po pričakovanjih že v prvih dnevih tekmovanj največ medalj zbrala reprezentanca ZDA, ki je z 69 aktivnimi udeleženci tudi najbolj številčna na letošnjih igrah.  

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.