Naslovnica Trendi Vrhunski koncert za vrhunskega glasbenika

Vrhunski koncert za vrhunskega glasbenika

Avtor: Spletno Uredništvo

Prihodnjo sredo, 8. julija, bosta Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija počastila enega največjih glasbenikov v Sloveniji – Mojmirja Sepeta. Slednji bo namreč tri dni kasneje dopolnil spoštovanja vrednih 90 let.

Vrhunski koncert za vrhunskega glasbenikaMojmir Sepe v svojem klasičnem’elementu’ (foto: SOJ RTV SLO / Stane Sršen) 

 

Mojmir Sepe je nedvomno živa legenda slovenske glasbe, 11. julija pa bo ta legenda praznovala 90 let. Okrogel jubilej bosta dostojno počastila tudi Simfonični orkester in Big Band RTV Slovenija, ki bosta prihodnjo sredo (8. julija 2020) ob 21. uri pripravila slavnostni koncert v čast slavljenca in sicer na Kongresnem trgu v Ljubljani. Program koncerta obsega 21 bolj ali manj znanih pesmi, od katerih bo kot zadnji na vrsti večno zeleni hit ‘Zemlja pleše’.

»Orkestra se bosta poklonila Sepetovemu nekoliko manj znanemu, vendar obsežnemu simfoničnemu in ritmosimfoničnemu repertoarju ter tudi nekaterim njegovim najbolj znanim popevkam. Gostji večera bosta pevki Nina Strnad in Eva Hren, dirigent Patrik Greblo. Televizijski koncert si lahko ogledate v soboto, 11. 7. 2020, ob 20. uri na TV SLO 1,« so pojasnili s Službe za obveščanje javnosti pri Radioteleviziji Slovenija. Mojmir Sepe pa je ob tem dejal, da je počaščen zaradi te pozornosti, ki mu jo bodo namenili.

Prav tako je zadovoljen glede izbire pesmi, saj gre za simfonični opus, ki v širši javnosti ni tako poznan. Prepričan pa je, da bo Simfonični orkester RTV Slovenija skupaj s pevkama Evo Hren in Nino Strnad mnogim v živo in tudi na posnetku dočaral izjemen poletni večer. Sicer je Mojmir Sepe v dolgoletni glasbeni karieri igral v več različnih glasbenih skupinah, bil je urednik za zabavno glasbo na Radiu Ljubljana, pred vsem pa je bil nekdanji študent trobente izjemno uspešen dirigent ter avtor cele vrste glasbenih hitov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.