Naslovnica Trendi Vrhunski jazz z virtuozom Matijo Dedićem

Vrhunski jazz z virtuozom Matijo Dedićem

Avtor: Spletno Uredništvo

V Cankarjevem domu se kmalu obeta izjemen jazz koncert. Big Band RTV Slovenija bo namreč v ponedeljek, 2. decembra v Linhartovi dvorani nastopil skupaj z enim izmed največjih mednarodno priznanih hrvaških jazzovskih pianističnih virtuozov – Matijo Dedićem.

Vrhunski jazz z virtuozom Matijo Dedićem

Big Band RTV Slovenija bo tokrat sodeloval z enim od največjih mednarodno priznanih hrvaških jazzovskih virtuozov Matijo Dedićem (foto: RTV SLO)

 

Matija Dedić je nedvomno izjemen glasbenik, dobitnik več kot petindvajsetih nagrad Porin, šolan glasbeni ustvarjalec in poleg tega tudi izhaja iz vrhunske glasbene družine. Matija je namreč sin Gabi Novak in pokojnega Arsena Dedića. Odraščal je obkrožen s številnimi pop in s klasičnimi glasbeniki in je zelo zgodaj začel poslušati vse različne vrste glasbe. Kmalu pa se je odločil za jazz, saj je spoznal, da ta zvrst mu dopušča abstraktno in bolj osebno glasbeno izražanje.

Mali Matija je prvič je sedel za klavir že pri petih letih in kmalu po diplomi na graški akademiji doživel svoj dokončni preboj v obliki nastopa na jazz festivalu v slavnem Montreuxu. Poleg izjemne in bogate mednarodne kariere Dedić redno piše glasbo za televizijo in gledališče, občasno igra tudi z nekaterimi velikimi pop zvezdami hrvaške glasbene scene, kot sta Gibonni in Massi, na televizijskem programu HTV 3 pa se skoraj vsak dan pojavi v kratkem napovedniku oddaje ‘Čas je za jazz’.

Matija Dedić bo v ponedeljek, 2. decembra ob 20. uri nastopil v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma skupaj z vrhunsko spremljavo Big Banda RTV Slovenija in bo tam predstavil svoje avtorske skladbe, ki jih bo za orkester priredil dirigent Tadej Tomšič. Z  RTV Slovenija so še spomnili, da bo večer bo popestril zrel jazzovski glas Jadranke Juras, s katero je ‘nacionalni jazzovski orkester’ več kot uspešno sodeloval že leta 2016.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.