Naslovnica Trendi Vrhunska plesna zasedba Zvezde plešejo s pridihom vzhoda

Vrhunska plesna zasedba Zvezde plešejo s pridihom vzhoda

Avtor: Spletno Uredništvo

Bliža se tretja sezona plesnega spektakla ‘Zvezde plešejo’, v kateri bodo gledalci lahko spremljali kar štiri nove profesionalne plesalce in pa tudi povratnika iz prve sezone. Več o novincih in o preostalih plesalcih pa v spodnjih vrsticah.  

profesionalni plesalciTo je dvanajsterica profesionalnih plesalcev, ki bo letos očarala gledalce šova Zvezde plešejo (foto: PR PRO Plus)

 

S podjetja PRO Plus so pred pričetkom tretje sezone šova Z’vezde plešejo’ objavili kratke predstavitve vseh dvanajstih letošnjih poklicnih plesalk in plesalcev. Nika Bagon živi v italijanski Gorici, tako da je veliko trenirala v Italiji, leta 2011 pa je postala članica slovenske plesne reprezentance. Čeprav je že pred osnovno šolo obiskovala treninge kotalkanja, jo je v višji osnovni šoli športni ples ponesel na profesionalno plesno pot, saj se je zaljubila vanj. 

Med njenimi uspehi je tretje mesto na svetovnem prvenstvu v desetih plesih leta 2015. Zdaj ima svojo plesno šolo Movartex, kjer tudi poučuje. Nika je pred novo sezono povedala: »Zelo sem vesela, kdo ne bi bil, da sem se pridružila ekipi Zvezde plešejo. Nove izkušnje in izzivi so vedno dobrodošli, kajti vsaka sprememba v življenju pomeni nov začetek in navdih za prihodnost.« 

Nina Gerič je začela plesati standardne in latinskoameriške plese pri sedmem letu. V tekmovalni karieri je bila večkratna državna prvakinja, peta na svetovnem prvenstvu, finalistka vseh večjih tekmovanj na svetu in zmagovalka posameznega plesa v Blackpoolu. Zadnjih pet let je članica enega največjih plesnih šovov Burn the floor, s katerim je gostovala po Ameriki in Evropi. Nastopala je tudi v avstralskem muzikalu Priscilla queen of the desert.

V zadnjem letu je bila članica različnih plesnih šovov v Angliji, sodelovala je s svetovno priznanimi plesnimi koreografi in plesalci ter plesala tudi na slovitem londonskem West endu. V Mariboru ima svojo plesno šolo Plesni park. Je profesionalna plesalka, koreografinja, učiteljica plesa, diplomirana ekonomistka in pomočnica urednika socialnih omrežij za angleško plesno producentsko hišo. »Vesela sem, da sodelujem pri tem projektu in upam, da bodo gledalci ob spremljanju šova uživali,” upa Nina. 

Svetlano Cigoj je iz rodne Ukrajine v Slovenijo pripeljala ljubezen. Plesati je začela pri treh letih, za kar se lahko zahvali svoji mami, saj pravi, da so bili to res lepi trenutki. V Kijevu je končala športno fakulteto, zdaj pa poučuje v Studiu Maxim v Ajdovščini. V svoji tekmovalni plesni karieri je postala ukrajinska državna prvakinja. Svetlana je nastopila tudi na lepotnem izboru Miss Slovenije, imela televizijsko oddajo z Radom Mulejem in nastopila v videospotu Isaaca Palme.

Aleksej Rubcov pa prihaja iz Rusije. S plesom se je spoznal pri treh letih, pri osmih letih pa ga je že tako zasvojil, da je začel trdo trenirati in se razvijati kot vrhunski športni plesalec. Njegov največji dosežek je status najboljšega plesalca v južni Rusiji v standardnih plesih, latinskoameriških plesih ter v kombinaciji desetih plesov. Kot trener športnega plesa je poučeval na otroški in mladinski športni šoli, ki jo je ustanovil ruski olimpijski komite.

V Rusiji je zaključil plesno in koreografsko šolo. Do 21. leta je treniral pri danes priznanem ruskem trenerju in sodniku Vladimirju Šturkinu. V Slovenijo je prišel na povabilo soplesalke, s katero sta plesala kar osem let in predstavljala Slovenijo, zdaj tu poučuje ples v Plesnem klubu Jasmin ter balet v Glasbeni šoli Kočevje. Pred novo sezono pravi: »Želim biti dober soplesalec, prijatelj in učitelj svoji zvezdi, kar se da profesionalno opraviti svoje delo, uživati in čim dlje biti v oddaji.«

Jernej Brenholc je v prvi sezoni oddaje Zvezde plešejo navdušil v zabavnem paru z Urško Vučak Markež. Plesati je začel pri osmih letih. V svoji 22-letni tekmovalni karieri je v amaterskem in profesionalnem razredu nanizal več kot 80 zmag, ki jih je skupaj z Danielo Podgornik Pekič priplesal v latinskoameriških, standardnih ter show plesih. Njegov največji uspeh med amaterji je zagotovo drugo mesto v standardnih plesih na slovitem tekmovanju v Blackpoolu.

Med profesionalci pa je zasedel četrto mesto na evropskem prvenstvu v standardnih show plesih ter šesto mesto na evropskem prvenstvu v kombinaciji desetih plesov. Jernej se z veseljem spominja prve sezone: »Spomin na prvo sezono je super! Z Urško sva bila res super par, oba sva se zabavala in tako so nastajale zgodbe in točke, ki se jih ljudje še danes radi spominjajo.« Pričakuje pa, da se bo tudi letos celotna ekipa Zvezde plešejo zabavala in tudi ljudje pred ekrani.

Maje Geršak se iz pretekle sezone gledalci spominjajo kot finalistke v paru z Gašperjem Rifljem. Je izkušena plesalka in diplomirana športna pedagoginja, ki jo je poučevanje plesa odpeljalo tudi v tujino. Veliko poučuje na azijskih tleh, v Sloveniji pa je aktivna članica Slovenske plesne zveze ZPVUTS in pripravlja vedno bolj priljubljene plesne dogodke za ženske Zapleši sebe. Med njenimi najbolj vidnimi uspehi je 4. mesto na SP in 3. mesto na EP v latinskoameriških plesih.

Martina Plohl je večkratna državna prvakinja Slovenije in tudi članska državna prvakinja Ukrajine, pohvali pa se lahko še s petim mestom v Blackpoolu, tretjim mestom na evropskem pokalu in prvim mestom na evropskem pokalu, ter številnimi zmagami na največjih tekmovanjih World Open. Ima svoj plesni studio Plohl v Slovenski Bistrici. Svoje plesne pare je pripeljala do 25 naslovov državnih prvakov in enega svojih varovancev ponesla na tron svetovnega prvenstva.

Martina, ki je lani plesala z Rokom Kunaverjem, je pred začetkom obudila spomine: »Spomini na lansko sezono so prav tako čudoviti kot na prvo. Druga sezona mi je prinesla ogromno novih poznanstev in novih izkušenj.« Martina si za letos želi si čim več zabave, dobrega medsebojnega sodelovanja in predvsem zadovoljstva gledalcev.

Valeriya Musina je Rusinja, ki se je v Slovenijo se preselila že pri trinajstih letih, sem pa jo je pripeljal prav ples. Čeprav je začela plesati čisto po naključju, je kasneje to postala njena prva ljubezen. Je državna prvakinja, južnoevropska prvakinja v kategoriji do 21 let v latinskoameriških plesih, osvojila je peto mesto na južnoevropskem prvenstvu pri članih.

Že po prvi sezoni je plesne moči združila Tomažem Šterom in zdaj skupaj nastopata. Vse bolj domače se počuti tudi v kemijskem laboratoriju, saj je študentka biokemije. O pretekli sezoni pravi: »Imam same lepe spomine, saj je bila polna smeha, lepih trenutkov in atraktivnih koreografij. Spoznala sem veliko zanimivih srčnih ljudi. Mi je pa malo žal, da je bila najina pot z Urošem v tekmovanju prekratka, ker sva se super ujela.«

Arnej Ivkovič se je plesni ekipi Zvezde plešejo pridružil v drugi sezoni. Je mlad plesalec, ki je odplesal največ plesov z različnimi plesalkami, saj sta s soplesalko Natalijo Bratkovič žal izpadla kot prva, a nas je kasneje navdušil v paru z Ilko Štuhec, Laro Komar in Alenko Godec ter v triu z lanskoletnima zmagovalcema Natalijo Gros in Miho Peratom. Plesni koraki Arneja Ivkoviča segajo v zgodnje otroštvo, ko je v majhni skupini iz vrtca nastopal po velikih odrih.

Svojo plesno kariero je začel leta 2005 v show danceu, kjer je kot otrok precej izstopal. Po razpadu plesne skupine je svojo kariero nadaljeval v latinskoameriških in standardnih plesih. Je prejemnik priznanja za športnika leta 2012 in 2016, bil je dolgoletni član državne reprezentance, nastopal pa je že tudi v videospotih Domna Kumra, Rebeke Dremelj in Wernerja ter skupine Nočna Pravila.

Arnej se spominja lanske sezone: »Imam ogromno lepih spominov, saj se mi je uresničila dolgoletna želja. Spoznal sem ogromno novih ljudi, ustvaril nova prijateljstva, tudi med nami tekmovalci se je spletla posebna prijateljska vez. Spet posebno prijateljstvo se je razvilo med mano in Ilko Štuhec, pa Laro Komar in Alenko Godec. Skratka, res nepozaben delček življenja, za katerega lahko samo upaš, da se bo še kdaj ponovil.«

Miha Perat je najuspešnejši plesalec spektakla Zvezde plešejo, saj je v prvi sezoni prišel v finale, v drugi pa z zvezdo Natalijo Gros osvojil plesni globus. V svoji karieri je osvojil več prvih mest na državnih in mednarodnih plesnih tekmovanjih. Miha že 20 let kot vaditelj, učitelj in trener predaja bogato plesno znanje vsem željnim plesa. Pred kratkim se je podal na lastno plesno pot in ustanovil plesno šolo Mihe Perata.

Seveda ima Miha kot zmagovalec najlepše spomine: »Spomini na minulo sezono so res krasni. Veliko je bilo vsega. Smeha, veselja, napetosti, a na koncu res nepozabna sezona. Vsaj meni bo kot zmagovalcu še dolgo dolgo v prijetnem in lepem spominu. In še enkrat, hvala Nataliji Gros za zaupanje. Lahko rečem le, da si res želim še eno tako uspešno sezono, kot sta bili minuli dve. Komaj čakam, da se začne.«

Miha Vodičar velja za enega najuspešnejših slovenskih plesalcev in se lahko pohvali z dvema nazivoma svetovni prvak v desetih plesih v letih 2014 in 2015. Poleg osvojenega svetovnega trona je pokoril tudi evropski plesni svet in zmagal v svetovnem pokalu. Miha je večkratni državni prvak, v njegovi vitrini pa se sveti tudi Bloudkova plaketa. Plesišče je njegov drugi dom že od sedmega leta, trenutno pa deluje tudi kot mentor in koreograf.

Plesni druščini Zvezde plešejo se je pridružil lani, ko je zaplesal s Sanjo Modrić: »Spomini na prejšnjo sezono so zelo lepi, saj sem spoznal ogromno novih ljudi, ki so kot mi, plesalci, popolnoma predani svojemu delu. Bilo je zelo naporno, ampak na koncu je bilo vredno! Plesalci smo lahko dali košček sebe zvezdam in pa seveda gledalcem. Veselim se nove avanture!«

Tomaž Šter je plesni učitelj in koreograf v Gibalnem inštitutu Vija Vaja, ki mu je oddaja Zvezde plešejo prinesla prav posebno sodelovanje – združil je moči s plesalko Valeriyo Musino, s katero zdaj skupaj nastopata. Čeprav večino časa preživi na plesnem parketu, je prav pred začetkom nove sezone tudi uradno dobil naziv magistra sociologije. Tomaž se spominja lanske sezone: »Na sezono me vežejo lepi, zanimivi in zabavni spomini.

Tudi zvezde, plesalci in celotna ekipa so se zares izkazali. Vesel sem tudi, da sva z Rebeko prišla tako daleč v tekmovalnem delu, saj sva se super ujela in skozi sezono ustvarila tudi pristno prijateljstvo. Osebno pa se veselim svežih izzivov in priložnosti za ustvarjanje, pa tudi novih prijateljstev, sproščenega druženja in smeha, ki so že stalnica pri nastajanju te oddaje.«

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.