Naslovnica Magazin Vrača se Yaris – Toyotin malček z velikim srcem

Vrača se Yaris – Toyotin malček z velikim srcem

Avtor: Spletno Uredništvo

Čez dober mesec naj bi se avtomobilskih salonih po vsem svetu in tudi v Sloveniji pojavila težko pričakovana novost – četrta generacija Yarisa. Dolgoletna prodajna uspešnica japonskega velikana Toyota se tokrat ponaša s sodobno hibridno pogonsko tehnologijo, novim dizajnom, še večjo varnostjo in večjimi užitki v vožnji. 

Vrača se Yaris Toyotin malček z velikim srcem

Novi Yaris je že v proizvodnji in sicer v produkcijski enoti Toyote na severu Francije (foto: toyota.si)

 

Čez natanko 34 dni se bo v avtomobilskih salonih po vsem svetu in tudi v Sloveniji pojavila težko pričakovana jesenska novost japonskega avtomobilskega giganta Toyote. Gre za novi Yaris, ki se ponaša z originalno kombinacijo progresivne hibridne tehnologije, zasnovan pa je bil na osnovi Toyotine nove globalne tehnologije. Izdelujejo ga od 6. julija in sicer presenetljivo ne na Japonskem, ampak v tovarni v Velenciennsu v severni Franciji (TMMF).

Kot že rečeno, gre za četrto generacijo doslej najbolj prodanega modela avtomobilov Toyote v Evropi. Novi Yaris se ponaša predvsem z boljšo dinamično zmogljivostjo, boljšo varnostjo in privlačnejšo obliko, po prvih testiranjih pa naj bi nudil tudi precej več vozniškega užitka. »Odlikuje ga premišljena zasnova, ki zagotavlja prostorno notranjost, nizko težišče in samozavestno cestno podobo.

Novi Yaris ponuja tri različne bencinske motorje – 1,0-litrski tricilindrski motor in povsem novi 1,5-litrski tricilindrski motor, ki je na voljo v hibridni in klasični različici. 1,5-litrski motor ponuja visoko stopnjo navora, ki omogoča tekočo vožnjo in učinkovito pospeševanje. S svojo odzivnostjo se odlično znajde v mestu in tudi na avtocesti,« zagotavljajo na Toyoti. Novi model krasijo tudi energijska učinkovitost in majhna poraba.

Opremljen je z zmogljivo litij-ionsko baterijo, samopolnilni hibridni sistem pa proizvaja več energije, zato lahko voznik 80% mestnih poti opravi v brezemisijskem električnem načinu. Novi Yaris je poleg opremljen z najsodobnejšo varnostno tehnologijo – naprednimi sistemi za preprečevanje trkov s pešci in kolesarji, sistemom za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za pomoč pri krmiljenju, s pametnim tempomatom in sistemom za ohranjanje voznega pasu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.