Naslovnica Trendi Vrača se mladinski natečaj s področja hip hop kulture Mladi Rapetek

Vrača se mladinski natečaj s področja hip hop kulture Mladi Rapetek

Avtor: Spletno Uredništvo
Društvo Kapa bo letos že sedmo leto izpeljalo glasbeno-kulturni natečaj ‘Mladi Rapetek’. Natečaj je namenjen osnovnošolcem (od 5. razreda dalje) in srednješolcem, rdeča nit vsega je hip hop kultura, razpis pa je že bil objavljen.
Vrača se mladinski natečaj s področja hip hop kulture Mladi Rapetek

Prizor v snemalnem studiu z ene od prejšnjih izvedb natečaja Mladi Rapetek (foto: Društvo Kapa)

Kot so spomnili organizatorji iz Društva Kapa, natečaj ‘Mladi Rapetek’ izvira iz koncertnega cikla ‘Rapetek’. Cikel Rapetek je edini redni vsakomesečni hip hop dogodek na slovenskih tleh, ki ga prav Društvo Kapa izvaja že devetnajst let zapored. V ljubljanskem klubu Gala hala se namreč že toliko časa vrstijo koncerti oziroma nastopi DJ-jev, ki zajemajo rap, hip hop in sorodne glasbene podzvrsti.

Natečaj ‘Mladi Rapetek’ pa se ne posveča le glasbi, ampak nudi precej več možnosti izražanja. »Cilj natečaja je spodbujanje jezikovne, glasbene, likovne in plesne ustvarjalnosti, s sodelovanjem pa bodo mladi pridobili nove spretnosti izražanja, veščine nastopanja, soustvarjali bodo z vrstniki ter skozi prakso spoznavali hip hop kulturo. Prijave zbiramo na mladi.rapetek@gmail.com do vključno petka, 22. aprila 2022,« sporočajo z Društva Kapa.

Tako bodo lahko osnovno in srednješolci letos lahko sodelovali v kategorijah rapanje, beatbox, DJ-anje, ustvarjanje beatov, ples in grafitiranje. Najboljši se bodo nato 11. in 18. maja udeležili brezplačnih delavnic, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji – Mirko Grozny, Žiga Žmavc – Zhiga, Luka Jeločnik – DJ K’Pow, Borja Močnik – Borka, Sara Poček Conde in Siniša Simšič – Simke.

Delavnicam bo 25. maja sledila generalka in nato bo 28. maja na vrsti še težko pričakovani skupni zaključni nastop, oboje pa bo gostil Letni vrt Gala hale.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.