Naslovnica Slovenija Vrača se državno tekmovanje Mladina in gore

Vrača se državno tekmovanje Mladina in gore

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri (v soboto, 9. aprila 2022) bo Litija gostila 32. državno tekmovanje ‘Mladina in gore’. Potem, ko je lani zaradi pandemije tekmovanje odpadlo, se bo letos v teoretičnem in praktičnem poznavanju planinstva spet pomerilo 48 štiričlanskih osnovnošolskih ekip, poleg tega pa bo na sporedu tudi šesto sorodno planinsko tekmovanje za 13 dvočlanskih srednješolskih ekip.
Vrača se državno tekmovanje Mladina in gore

Ustavljanje s cepinom na finalu 31. državnega tekmovanja Mladina in gore leta 2020 (foto: Manca Ogrin/PZS)

Na Planinski zvezi Slovenije (PZS) se že desetletja intenzivno posvečajo vzgoji mladine, saj se tako hkrati postopno dviguje varnostni vidik obiskovalcev gora in pa tudi okoljevarstveni vidik. Zato že dolgo obstaja tekmovanje ‘Mladina in gore’, ki je obenem preizkus znanja in tudi športno tekmovanje. Tekmovanje je bilo od začetka namenjeno osnovnošolcem od 6. do 9. razreda, nakar so ga pred nekaj leti razširili še na srednješolce.

»Na 32. državnem tekmovanju Mladina in gore se bo 9. aprila na OŠ Gradec v Litiji v planinskem znanju teoretično in praktično pomerilo 48 štiričlanskih osnovnošolskih ekip. Letos bo že šestič potekalo tudi tekmovanje za srednješolce, na katerem se bo preizkusilo 13 dvočlanskih ekip. Tekmovalci se bodo pomerili v planinskem znanju in poznavanju dodatnega gradiva o zanimivostih v Litiji in okolice,« so pojasnili s PZS.

Zaradi epidemije koronavirusa lani tekmovanja v klasični obliki niso izpeljali, nadomestili pa so ga z dobrodelnim planinskim kvizom ‘Planinstvo od A do Ž’. Letos bo državno tekmovanje v Litiji, je saj z OŠ Gradec prišla zadnja zmagovalna ekipa (leta 2020). Uradni del se bo začel ob 9.30, tekmovalni pa ob 10.00. V sklopu tekmovanja je organiziran tudi likovni natečaj ‘Z markacijo na pot’, za vse najboljše pa se obetajo mikavne nagrade.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.