Naslovnica Trendi Danes v slovenskih kinih starta deseti čarovniški film Joanne Rowling

Danes v slovenskih kinih starta deseti čarovniški film Joanne Rowling

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes se v vseh slovenskih kinodvoranah Cineplex, v Koloseju, v Mariboxu in v Kinu Bežigrad pričenjajo tridnevne predpremiere najnovejše pustolovščine iz čarovniškega sveta J.K. Rowling. V kina namreč prihaja film ‘Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti’.
Danes v slovenskih kinih starta deseti čarovniški film Joanne Rowling

Večina glavnih likov filma ‘Magične živali – Dumbledorjeve skrivnosti’ na kupu (foto: Blitz Slovenija)

V slovenske kinematografe danes vstopa ena najbolj težko pričakovanih novosti pomladi – film ‘Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti’. Gre nov, že deseti filmski izdelek, ki je nastal po podlagi slavne angleške pisateljice J.K. Rowling, katera ima največ zaslug ogromen uspeh sedem filmov franšize ‘Harry Potter’. Sledila sta prva dva filma nove čarovniške serije ‘Magične živali’, ta vikend pa je predpremierno (redna predvajanja se pričenjajo 14. aprila) na vrsti še tretji.

Film ‘Magične živali: Dumbledorjeve skrivnosti’ se ponaša z izvrstno igralsko zasedbo, v kateri so z Oskarjem nagrajeni Eddie Redmayne, za dva Oskarja nominirani Jude Law, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nedylam, Jessica Williams in Callum Turner. Poleg njih igrajo tudi Victoria Yeates, Poppy Corby-Tuech, Fiona Glascott, Katherine Waterston, Richard Coyle, Oliver Masucci in Aleksandr Kuznetsov, medtem ko v vlogi zlobnega Grindelwalda briljira Mads Mikkelsen.

»Profesor Albus Dumbledore ve, da poskuša najnevarnejši čarovnik Gellert Grindelwald prevzeti nadzor nad čarovniškim svetom. Zaveda pa se tudi, da ga sam ne more ustaviti, zato ponovno zaupa magizoologu Salamandru Scamandru, da zbere druščino čarovnikov, čarovnic in enega pogumnega bunklja. Skupaj se podajo na nevarno nalogo, kjer se srečajo s starimi in novimi magičnimi živalmi ter se spopadejo z Grindelwaldovo vedno večjo legijo privržencev,« pravi napovednik.

Sicer je film nastal v produkciji studia Warner Bros. Pictures, za režijo je poskrbel David Yates, scenarij sta ga po igri J. K. Rowling spisala J.K. Rowling in Steve Kloves, producenti so boli David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves, Lionel Wigram in Tim Lewis, za filmsko glasbo pa je poskrbel za kar 9 Oskarjev nominirani James Newton Howard.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.