Naslovnica Trendi Vojaški spektakel 1917 takoj po Zlatem globusu prihaja v slovenska kina

Vojaški spektakel 1917 takoj po Zlatem globusu prihaja v slovenska kina

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj so bili v Los Angelesu podeljene filmske nagrade za 77. Zlati globus (Golden Globe Award). V filmski kategoriji dram je malce presenetljivo zmagal vojni film z naslovom ‘1917’ prav tako nagrajenega režiserja Sama Mendesa. Film že v četrtek (9. januarja) prihaja v slovenska kina.

Vojaški spektakel 1917 takoj po Zlatem globusu prihaja v slovenska kinaDistributer pravkar nagrajenega filma 1917 je podjetje Blitz Film & Video Distribution (foto: Blitz).

 

Zlati globus oziroma Golden Globe Award je nagrada za različne filmske izdelke, ki jo že 77. let podeljuje Združenje tujih dopisnikov, kateri spremljajo dogajanje v Hollywoodu in vso ostalo globalno filmsko industrijo. Podelitev tudi poteka v neposredni soseščini Hollyooda – v Beverly Hilton Hotelu, sredi četrti Beverly Hills. Letos je med filmskimi dramami prvo mesto odnesel vojni spektakel z naslovom ‘1917’.

Gre za vojni spektakel, katerega režiser Sam Mendes je tokrat dobil tudi zlati kipec za najboljšo režijo. Posebnost ‘1917’ je ta, da je celoten film posnet z enim neprekinjenim posnetkom, kar gledalcu da občutek, da se resnično nahaja sredi vojnega območja. Nad tem so bili navdušeni ne le kritiki in poznavalci, temveč tudi vsi gledalci zgodnjih posebnih testnih projekcij po svetu.

»1917 je najboljši vojni film od Reševanje vojaka Ryana dalje. Kinematografija leta! Kinematografija desetletja! Mojstrovina Thomasa Newmana. Darilo Sama Mendesa vsem kinom in njegovi družini. Vsak kader je nabit z močjo,« pravi ena od najbolj navdušenih izjav prvih gledalcev filma. Zgodba filma se odvija leta 1917, na vrhuncu prve svetovne vojne, ko je dvema britanskima vojakoma, Schofieldu in Blakeu, podana nemogoča misija. 

Vojaka morata v tekmi s časom preživeti prečkanje sovražnikovega ozemlja ter prenesti sporočilo, ki bi lahko ustavilo uničujoč smrtonosni napad na stotine vojakov, med katerimi je tudi Blakejev lastni brat. Epski vojni film 1917 si bodo lahko slovenski gledalci lahko ogledali v vseh kinih po Sloveniji ogledate že od četrtka, 9. januarja dalje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.