Naslovnica Gospodarstvo Visok delovni obisk v Luki Koper

Visok delovni obisk v Luki Koper

Avtor: Spletno Uredništvo
Edino slovensko tovorno pristanišče Luko Koper sta obiskali visoki delegaciji Ministrstva za infrastrukturo ter Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Z vodstvom Luke Koper d. d. so se pogovorili o rekordnih lanskih rezultatih, o tekoči poslovni problematiki, o naložbah in o razvojnih priložnostih.
Visok delovni obisk v Luke Koper

Visoka delegacija se je povzpela na najvišje luško dvigalo (foto: Jakob Bužan/gov.si)

Na delovnem obisku vrhov Ministrstva za infrastrukturo (MI) ter Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport je (MGTŠ) je predsednik uprave Luke Koper d. d. Boštjan Napast predstavil novosti o delovanju pristanišča, organizaciji delovnega procesa in rezultatih družbe. Lani so v namreč Luki Koper zabeležili odlične poslovne številke, povečali so pretovor v vseh kategorijah ter dosegli rekorde v segmentnih kontejnerjev in avtomobilov.

Poleg tega so lani v juniju zaključili zadnja dela pri podaljšanju kontejnerske obale, s tem pridobili novo privezno mesto in dodatne skladiščne površine, nato pa so lahko začeli tudi aktivnosti za podaljšanje severnega dela pomola. Na današnjem obisku sta si ministrica Alenka Bratušek (MI) in minister Matjaž Han (MGTŠ) ogledala delovni proces in aktualne investicije ter se v družbi Napasta povzpela na najvišje luško dvigalo.

Na poslovnem sestanku pa je bilo govora o investicijah, o izgradnji drugega tira, o zagotovitvi zanesljive železniške povezave z zaledjem Slovenije in o ureditvi lastniških razmerij, ki so temelj za izpeljavo predvidenih infrastrukturnih projektov. Posvetili pa so se še drugi sodobni problematiki, kot sta oskrba ladij z električno energijo ter odvoz odpadkov s tovornih in potniških ladij v koprskem pristanišču.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.