Naslovnica Šport Žreb skupin za prve olimpijske kvalifikacije slovenske odbojke

Žreb skupin za prve olimpijske kvalifikacije slovenske odbojke

Avtor: Spletno Uredništvo
Odbojkarska zveza Slovenije je v zadnjih dneh zelo aktivna. Danes se je v Črnučah pričelo srednjeevropsko klubsko prvenstva v odbojki na mivki za dekleta, v nedeljo bo na Krvavcu po 4 letih spet na vrsti državno prvenstvo v odbojki na snegu, slovenska ženska in moška članska reprezentanca pa sta pravkar izvedeli za nasprotnike v svojih prvih kvalifikacijah za olimpijske igre. Pot do olimpijskega odbojkarskega turnirja v Parizu bo vsekakor zelo težavna.
Žreb skupin za prve olimpijske kvalifikacije slovenske odbojke

Sicer so nas slovenski odbojkarji že velikokrat prijetno presenetili, a pot na OI zagotovo ne bo lahka (foto: ozs.si)

Z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so najprej sporočili, da se je v črnuškem Športnem parku Ludus danes pričelo Srednjeevropsko klubsko prvenstvo v odbojki na mivki za ženske, ki bo trajalo do nedelje, na njem pa sodeluje deset klubov iz šestih držav. Slovenske barve pa bodo zastopale odbojkarice domačega Ludusa – Tajda Lovšin, Špela Morgan, Anja Maček, Maja Marolt in Živa Javornik.

Nato so z OZS spomnili, da bo na Krvavcu to nedeljo (19. marca) na sporedu tretje državno prvenstvo v odbojki na snegu. Tokrat se bo v boj za naslova državnih prvakov in državnih prvakinj podalo 16 ekip. Velja dodati, da je bilo zaradi pandemije koronavirusa zadnje državno prvenstvo na vrsti leta 2019. Anže Bahč, Tadej Boženk in Denis Robida ter Živa Griljc, Tia Grgičević in Katarina Mehle so torej (vsaj teoretično) državni prvaki že 4 leta.

Najpomembnejša novica za slovensko odbojkarsko sceno pa je prišla iz švicarske Lozane, Tam je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) opravila z žrebom kvalifikacij za naslednje olimpijske igre (OI), v katerih bosta prvič v zgodovini nastopili obe slovenski članski reprezentanci. Moška izbrana vrsta se na za pot na OI borila na Japonskem, kjer se bo pomerila z Japonsko, ZDA, Srbijo, Turčijo, Tunizijo, Egiptom in Finsko.

»Našim odbojkaricam, ki se bodo v kvalifikacijah za olimpijske igre dokazovale prvič, je žreb namenil obračune z gostiteljicami Poljakinjami, aktualnimi evropskimi prvakinjami Italijankami in aktualnimi olimpijskimi prvakinjami Američankami. Na kvalifikacijskem turnirju na Poljskem bo slovenska izbrana vrsta igrala še proti reprezentancam Nemčije, Tajske, Kolumbije in Južne Koreje,« so pojasnili z OZS.

V ženski in tudi v moški konkurenci si bosta neposredno uvrstitev na OI v Pariz zagotovili le po dve najboljši reprezentanci iz vsake skupine. Poleg gostiteljev Francozov pa bo preostalih pet mest podeljenih glede na kontinentalne kvote in jakostno lestvico FIVB.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.