Naslovnica Magazin Virtualni sprehod po znamenitostih in naravnih lepotah Slovenije

Virtualni sprehod po znamenitostih in naravnih lepotah Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo

Med podaljšanimi omejitvami gibanja, za katere je zaslužna pandemija koronavirusa, pričenjamo bolj ceniti vsak trenutek v naravi. Ker pa ne trenutno smemo iz lastne občine, lahko nekatere lepote Slovenije odkrivamo brez tveganja za zdravje – kar iz domačega fotelja. V novem virtualnem sprehodu po državi lahko obiščemo muzeje, naravne lepote in kulturne znamenitosti.

Virtualni sprehod po znamenitostih in naravnih lepotah SlovenijeDanes lahko brez tveganj uberete svojo pot po slovenskih krajih s pomočjo virtualnih izletov (foto: TZP/Jaka Jerša)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je na spletnem mestu slovenia.info pred kratkim dodala novost, ki omogoča virtualni sprehod po nekaterih najbolj privlačnih kotičkih naše dežele. S to digitalno pridobitvijo so povezali več kot 30 zanimivih slovenskih dostopnih točk, kjer bili so že pred pandemijo na voljo omogočali virtualni ogledi. Za spletno novost ima veliko zaslug avtor večine posnetkov zadnjega obdobja Boštjan Burger.

Na seznamu virtualnega sprehoda po Sloveniji so številni muzeji, ko so Narodni muzej Slovenije, Narodna galerija Ljubljana, Moderna galerija MG+MSUM, Tehnični muzej Slovenije, Posavski muzej Brežice, Pokrajinski muzej Maribor, Dolenjski muzej Novo mesto, Mestni muzej Ljubljana, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Tolminski muzej, Eko muzej hmeljarstva Žalec, Podvodni muzej Piran, Muzej premogovništva Velenje min Plečnikova hiša.

Drugi sklop predstavljajo naravne znamenitosti – razgledi Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank, Lovrenška jezera, Slap Kozjak, Slap Peričnik, Blejski vintgar, Postojnska jama, Križna jama, Škocjanske jame in Županova jama. Od kulturnih znamenitosti pa so na voljo Ljubljanski grad, Predjamski grad, Blejski grad, Potočka zijalka, Hrastovlje, Antonijev rov in mariborska Stara trta, Arboretuma Volčji potok, vožnja po Bohinjski železniški progi in izlet po sledeh prve svetovne vojne.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.