Naslovnica Šport Angleži bi nadaljevali nogometno sezono že 8. junija

Angleži bi nadaljevali nogometno sezono že 8. junija

Avtor: Spletno Uredništvo

Po poročanju časnika The Times in agencije AFP bi se angleška nogometna Premier League lahko nadaljevala od 8. junija, a za zaprtimi vrati. Želja klubov je omejiti čedalje hujše finančne izgube.Vendar pa bo za povratek nogometašev na igrišča največ odvisno od tega, ali bodo kmalu na voljo verodostojni testi za odkrivanje okužbe s koronavirusom. 

 Angleži bi nadaljevali nogometno sezono že 8. junijaEn najbolj nepozabnih prizorov v zgodovini Premier League – Leicester je leta 2016 postal prvak (foto: flickr.com)

 

 Po poročanju časnika The Times in agencije AFP je pred dnevi prišlo do neuradnega sestanka predstavnikov angleških nogometnih klubov iz Premier League, športnih struktur in angleške vlade. Pogovarjali so se o tem, da bi se angleško nogometno prvenstvo lahko spet pričelo in sicer 8. junija (končalo pa 27. julija), a naj bi tekme potekale za zaprtimi vrati, brez prisotnosti gledalcev.

Vseeno naj bi se na stadionih zbralo do največ 400 ljudi – gre predvsem za tehnično osebje in novinarje, oziroma medije. Seveda bi vsi morali najprej opraviti testiranje glede koronavirusa, za dodatno varnost nogometašev pa naj bi tudi namestili nove ločene slačilnice, ozoroma kabine za preoblačenje. Poleg tega naj bi se tekme lahko igrale le na nekaterih stadionih, da se ne bi dodatno zaposlovalo medicinskih reševalnih služb tam, kjer so že preobremenjene.

Interes lastnikov angleških klubov je seveda ta, da se sezona čimprej nadaljuje in konča, saj se vsi soočajo z velikimi izpadi dohodkov. Govora je bilo tudi o oblikovanju posebnega sklada za posojila v nujnih primerih. Nekateri klubi so sporazumno že znižali plače svojih igralcev, da bi si olajšali trenutno občutno preveliko finančno breme. Pritiski klubov na oblasti, da bi se spet lahko igral premierligaški nogomet, pa se bodo zato najbrž še stopnjevali – premosorazmerno z izgubami v klubskih blagajnah.

Sicer pa dokončne odločitve o zaključku sezone 2019-20 Premier League ne bo, dokler ne bo jasno, kako zagotoviti hitro in verodostojno testiranje vseh udeležencev tekem. Do podobnega zaključka so pred kratkim prišli tudi na drugi strani Alantika v košarkarski ligi NBA. Če bi angleški nogomet spet startal 6. junija, bi se prvenstvo končalo 27. julija, potem pa bi 15. avgusta že začeli z novo sezono 2020-21!

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.