Naslovnica Gospodarstvo Vinska klet Colnar je zmagovalka desetega Agrobiznisa

Vinska klet Colnar je zmagovalka desetega Agrobiznisa

Avtor: Spletno Uredništvo
Na pravkar zaključeni konferenci Agrobiznis so že desetič proglasili najboljšega agropodjetnika leta v Sloveniji. Tokrat je prestižni naziv prejela vinska klet Colnar za razvoj v smeri energijske in okoljske nevtralnosti.
Vinska klet Colnar je zmagovalka desetega Agrobiznisa

Udeleženci zaključnega dejanja 10. konference Agrobiznis (foto: MKGP)

Z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) so ob pravkar zaključeni 10. konferenci Agrobiznis poudarili, da je bila ta prireditev sklepni dogodek obsežnega celoletnega projekta, ki je namenjen spodbujanju podjetništva ter inovativnosti na področju prehranske samooskrbe, zato ga aktivno podpira tudi ministrstvo. Letos je bila za najboljšega agropodjetnika leta v Sloveniji razglašena vinska klet Colnar.

»Med letošnjimi zmagovalci Agrobiznisovega natečaja so poleg vinske kleti Colnar še zadruga Kooperativa Kristal za organizirano pridelavo in odkup pivovarskega ječmena (najboljši primer posvetovanja in sodelovanja), kmetijska zadruga Šaleška dolina za ekološko govejo kostno juho (najbolj inovativen izdelek v kmetijstvu), gotove jedi pod blagovno znamko ‘Jeej!’ zadruge Via Vitae pa so najboljši domači izdelek po izboru potrošnikov,« so ob tem pojasnili z MKGP.

Sicer se vinska klet Colnar nahaja med Novim mestom in Otočcem, na vzpetini v neposredni bližini reke Krke. Zgodba podjetja razkriva, da se je pred 25 leti kmetija Colnar iz živinorejsko-vinogradniške preusmerila v vinogradniško kmetijo s turizmom v zidanici na Trški gori, danes pa pri pri obdelavi vinogradov uporabljajo metode biodinamike in za svoja vina tudi redno dobivajo priznanja oz. nagrade za kakovost.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.