Naslovnica Šport Plezalne reprezentance so tik pred pričetkom nove sezone

Plezalne reprezentance so tik pred pričetkom nove sezone

Avtor: Spletno Uredništvo
Kot vsako leto se bodo pred začetkom nove tekmovalne sezone v športnem plezanju skupaj predstavili člani slovenskih reprezentanc. Ni potrebno posebej poudarjati, da je Slovenija svetovna velesila v tem zahtevnem športu, letos pa se že začenja približevanje Olimpijskim igram, ki bodo v Parizu na sporedu prihodnje leto.
Plezalne reprezentance so tik pred pričetkom nove sezone

Slovenski plezalni asi na tiskovni konferenci pred lansko premierno tekmo svetovnega pokala v Kopru (foto: SJ)

S Planinske zveze Slovenije (PZS) so ob vabilu na predstavitveno tiskovno konferenco plezalnih reprezentanc najprej spomnili na največje lanske uspehe slovenskih plezalk in plezalcev. Dobitnica zlatega odličja z zadnjih Olimpijskih iger v Pekingu Janja Garnbret je v letu 2022 postala trikratna evropska prvakinja in je v svetovnem pokalu v težavnosti že šestič osvojila skupno zmago.

»Luka Potočar je prvo zmago svetovnega pokala (SP) dosegel na premierni tekmi v Kopru, postal je evropski podprvak v težavnosti in sezono zaključil s skupno zmago SP v težavnosti. Anže Peharc je osvojil prvo kolajno v balvanih, ta je bila srebrna, Mia Krampl je postala evropska podprvakinja v kombinaciji,« so pojasnili s PZS ter slovensko športno javnost spomnili še na druge vrhunske uvrstitve.

Mia Krampl je namreč osvojila sedmo, Vito Lukan pa končno deveto mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti. Poleg tega so lani blesteli tudi člani slovenske mladinske izbrane vrste, ki jo vodi selektorica Ajda Remškar ter slovenske paraplezalne reprezentance, ki jo je lani treniral Gregor Selak. Ni torej potrebno posebej poudarjati, da je Slovenija svetovna velesila v tem zahtevnem športu.

Kako v slovenskih reprezentancah načrtujejo ohranitev tega statusa, kakšni so cilji nove tekmovalne sezone, kako bo potekalo približevanje Olimpijskim igram, ki bodo v Parizu na sporedu prihodnje leto – vse to bo moč izvedeti na tiskovni konferenci prihodnji četrtek (13. aprila 2023), ob 13. uri v prostorih Planinske zveze Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.