Naslovnica Trendi Veliki finale festivala Slovenska polka in valček

Veliki finale festivala Slovenska polka in valček

Avtor: Spletno Uredništvo
S Službe za komuniciranje pri Televiziji Slovenija so napovedali veliki finale 24. glasbenega tekmovanja ‘Slovenska polka in valček’. Finale festivala bo na sporedu jutri, ob 20. uri na TV SLO 1, voditeljica pa bo Darja Gajšek.
Veliki finale festivala Slovenska polka in valček

Najboljši valček 2019 bila pessem ‘Misel nate ne zaspi’ ansambla Vražji muzikanti (foto: Adrijan Pregelj/RTV SLO)

Predtekmovanja za festival ‘Slovenska polka in valček 2020’ so se pričela že v lanskem mesecu marcu. Tedaj se je v glasbeni oddaji TV Slovenija oddaji ‘Slovenski pozdrav’ predstavilo kar 24 še neuveljavljenih skupin. Od te množice se je nato 6 najboljših ansamblov uvrstilo v veliki finale, kjer se jim bo pridružilo še 7 dosedanjih zmagovalcev  festivala. Tako bo v ‘Slovenski polki in valčku 2020’ sodelovalo 13 skupin, katere bodo na finalu predstavile 5t novih polk in 8 novih valčkov.

»Ansambel Opoj (‘Nazaj za pol stoletja’), Dolenjskih 5 (‘Zate’), Zadetek (‘Zadnji poljub’), S.O.S. Kvintet (‘Narišem sonce’), Špadni fantje (‘Tvoje ljubezni dotik’), Raubarji (‘Tako posebna’), Ansambel Roka Žlindre (‘V tvojem objemu se pomirim’), Vikend (Dovolj sva mlada’), Unikat (‘Ne rani srca’), Naveza (‘Hodil bom za teboj’), Veseli Dolenjci (‘Očetova hiša’), Ansambel Storžič (‘Ti ne veš’) in Veseli svatje (‘Zakaj si pustil me?’),« so letošnje udeležence in pesmi predstavili na TV SLO.

Letošnji festival Slovenska polka in valček zaradi trenutnih zdravstvenih razmer ne bo potekal v živo, ampak so tudi nove skladbe posneli. Med eno in drugo letošnjo glasbeno novostjo pa bo voditeljica oddaje Darja Gajšek gledalce spomnila na minule festivale, saj se je v 24 letih oz. izvedbah prireditve nabralo skoraj 300 posnetkov polk in valčkov. Sicer bosta letos medijska in strokovna komisija podelili nagradi za najboljšo polko, za najboljši valček ter za ansambel nove generacije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.