Naslovnica Kronika Kar 11 voznikom so zaplenili vozila

Kar 11 voznikom so zaplenili vozila

Avtor: Spletno Uredništvo
S slovenske Policije so kot vsak dan tudi tokrat predstavili številke in dogodke, zaradi katerih so morali posredovati v minulih 24 urah. Na telefonski številki 113 so sprejeli 1248 klicev, obravnavali pa so 72 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in kar 77 kaznivih dejanj.

S slovenske Policije so sporočili, da so včeraj obravnavali 77 kaznivih dejanj, med katerimi je bilo 27 tatvin, 21 vlomov, 11 poškodovanj tujih stvari, 5 groženj, 4primere  dejanja nasilja v družinah, 4 primere ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 kaznivi dejanji ponarejanje listin ter zabeležili tudi eno preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

»Zaradi kršitev javnega reda in miru smo opravili 28 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih. Pridržali smo 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Celje. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 3 osebam, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja. V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Novo mesto,« so zapisali v poročilu.

Na področju prometne varnosti pa je bilo prav tako pestro. Kar 11 voznikom so namreč zasegli vozila, do tega ukrepa pa običajno pride le zaradi hudih kršitev zakonodaje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so povabili na obisk prostorov za streznitev voznikoma  na območju policijskih uprav Koper oziroma Celje. Poleg tega se je zgodilo 69 prometnih nesrečah s premoženjsko škodo in v treh primerih je prišlo še do lažjih telesnih poškodb.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.