Naslovnica Šport Na letošnji Vuelti poleg vzponov tudi katedrale

Na letošnji Vuelti poleg vzponov tudi katedrale

Avtor: Spletno Uredništvo

Danes je bila na vrsti uradna predstavitev letošnje kolesarske Dirke po Španiji. ‘La Vuelta 21’se bo predvidoma začela pred katedralo v Burgosu 14. avgusta, končala pa se bo pred katedralo v Santiagu de Compostela 5. septembra.

Na letošnji Vuelti poleg vzponov tudi katedrale

Lanski in predlanski zmagovalec Vuelte Primož Roglič (foto: FB Jumbo Visma/PhotoGomezSport)

Na današnji spletni predstavitvi kolesarske Dirke po Španiji so prvič razkrili celotno traso preizkušnje.  La Vuelta 21, ki bo potekala od 14. avgusta do 5. septembra, bo dolga 3336 kilometrov. Začela se bo s kronometrom pred katedralo v Burgosu in tudi končala se bo s kronometrom pri katedrali slavnega romarskega središča Santiago de Compostela. To ni naključje, saj letos Španci praznujejo ‘Jakobeško leto’.

Tako so izdajo 2021 kolesarske dirke po Španiji poimenovali kar ‘Vuleta katedral’ in tudi  traso speljali temu primerno. Vseeno pa strmi vzponi ostajajo osrednja značilnost Dirke po Španiji.  Poleg vrste manjših oz. krajših klancev se za letos poleti tako napovedujejo spektakularni vzponi na Picón Blanco, Balcón de Alicante, Pico Villuercas in neizprosni  Alto d’el Gamoniteiro.

» Želimo predstaviti svojo državo: njene lepote in potencial vodilnega turističnega sveta. Prisotni bomo na številnih ozemljih, z ogromno različnimi tereni in lokacijami brez primere, obiskali pa bomo tudi nekatera največja turistična središča države. To je naš način zabavanja ljudi in promocije turizma, saj pričakujemo postopno vrnitev v normalno stanje, « je ob predstavitvi povedal generalni direktor  dirke Javier Guillén.

In kdo so prvi favoriti? Zagotovo bi bil največji favorit za tretjo zaporedno zmago Primož Roglič. Vendar trenutno kaže, da se ‘Rogla’ te dirke letos ne bo udeležil, zato bi vloga favorita morala pripasti lanskemu zmagovalcu Toura Tadeju Pogačarju. Če se tudi ‘Pogi’ ne bi odločil za nastop na Vuelti (do avgusta je še daleč), pa je trenutno težko zelo napovedati, kdo bi lahko zmagal, morda Kolumbijec Egan Bernal.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.