Naslovnica Magazin Velikansko zanimanje za digitalizacijo in umetno inteligenco

Velikansko zanimanje za digitalizacijo in umetno inteligenco

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj je na Brdu pri Kranju potekala poslovna konferenca s področja podatkov in umetne inteligence z naslovom ‘GoDigital 2019 – Podatki in umetna inteligenca, motor za rast konkurenčnosti gospodarstva’.

Velikansko zanimanje za digitalizacijo in umetno inteligencoOčitno v Sloveniji veliko ljudi razume, da je potrebno biti glede digitalizacije in umetne inteligence v svetovnem vrhu (foto: gov.si)

 

Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije in Strateško razvojno-inovacijsko partnerstvo (SRIP) je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, razvoj in tehnologijo (MGRT) na Brdu pri Kranju pripravilo poslovno konferenco s področja velikih podatkov in umetne inteligence, ki so jo poimenovali ‘GoDigital 2019 – Podatki in umetna inteligenca, motor za rast konkurenčnosti gospodarstva’. Udeležba je bila množična, predavatelji pa so se posvetili raznovrstnim vidikom digitalizacije, ki je že spremenila in bo še naprej spreminjala moderno gospodarstvo.

»Na konferenci, ki je potekala na Brdu pri Kranju, je bilo je prisotnih preko 400 udeležencev iz gospodarstva, javnega sektorja in akademske sfere. Konferenca je povezala domače in mednarodne poglede vodilnih analitskih hiš o svetovnih trendih in gibanjih, vidik in usmeritve Evropske komisije, ponudnike rešitev in podjetja, ki so že začela z uvajanjem v poslovne procese. Na okrogli mizi so mnenja soočili vidni predstavniki deležnikov ekosistema ter iskali odgovore, kaj moramo storiti, da bomo tehnologije umetne inteligence in velikih podatkov začeli v večji meri uvajati v prakso in izkoristili priložnosti, ki jih prinašajo,« so sporočili z Ministrstva za Javno upravo (MJU).

Na okrogli mizi so predavali Emily Mansfield (glavna ekonomistka za Evropo v The Economist Intelligence Unit, kjer je zadolžena za področje analiz in raziskav), Eric Badiqué (izobraževal se je v Franciji, ZDA in na Japonskem, kjer je ukvarjal z raziskavami digitalne obdelave slik), Pawel Bialka (izvršni partner priključil podjetju Gartner na Poljskem, že 18 let tesno sodeluje z voditelji in strokovnjaki na področju informacijske tehnologije), Dr. Dan Podjed (antropolog, ki si je za poslanstvo zadal razvoj ljudem in okolju prijaznih tehnologij) in Ram Dušić Hren (magister fizike, analitika podatkov in umetna inteligenca, IBM Slovenija, eksperimentalna fizika na Institutu Jožef Stefan, zagonska podjetja, kvantno računalništvo).

Predavali so še dr. Franc Bračun (doktoriral s področja management informacijskih sistemov na Univerzi v Mariboru, direktor v SKB, A-banki in danes v NLB), Borut Olenik (zaposlen v Zavarovalnici Triglav, služba za poslovno inteligenco), Valter Leban (koncern Kolektor, vzpostavitev informacijske infrastrukture, vodenje proizvodnih podjetij, operativna odličnost in načela vitkega podjetja, internacionalizacija koncerna, vzpostavljanje novih poslovnih modelov), Dr. Blaž Fortuna (direktor zagonskega podjetja Qlector, razvoj inovativnih rešitev za pametne tovarne z uporabo metod umetne inteligence).

Seznam govornikov zaključujeta Dr. Danijel Skočaj (izredni profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, predstojnik Laboratorija za umetne vizualne spoznavne sisteme) in Vlado Šarenac (več kot 15 let izkušenj v industriji finančnih storitev in tehnološkem svetovanju).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.