Naslovnica Oglaševanje Projektiranje ALJA – profesionalno izdelani načrt za vaš objekt

Projektiranje ALJA – profesionalno izdelani načrt za vaš objekt

Avtor: Spletno Uredništvo

Realizacija vaše investicije od samega začetka do predaje objekta končnemu uporabniku….

Projektiranje ALJA profesionalno izdelani načrt za vaš objekt

Izdelamo kvalitetni načrt za gradnjo vašega bodočega objekta…(foto: freepik.com) 

 

Naše podjetje Projektiranje Alja vam bo v sodelovanju z različnimi strokovnjaki in po konkurenčni ceni izdelalo kvalitetni načrt za gradnjo vašega bodočega objekta. Na tržišču smo prisotni že več kot 10 let. Inovativnost, strokovnost, široki spekter znanja in kakovost končnega izdelka, so nam omogočili, da se lahko pohvalimo z večjim številom uglednih ter zelo uspešno zaključenih projektov.

PROJEKTIRANJE

Projektiranje je nedvomno eden izmed najpomembnejših postopkov v sklopu gradbeništva. Obsega pa izdelavo projektne kot tudi tehnične dokumentacije. Pred samo izdelavo dokumentacije nudimo strokovno svetovanje pri katerem upoštevamo želje in potrebe naročnika. Ne smemo “zanemariti” dejstva, da je končni izdelek izdelan v skladu z vso predpisano zakonodajo. Projektno dokumentacijo izdelamo za praktično vse možne objekte: stanovanjski in poslovni objekt, poslovno-stanovanjski objekt, pomožni in kmetijski objekt, za  bioplinarne ter tudi za solarne sisteme.

Sam proces projektiranja se razdeli na več manjših procesov. Pri nas vam tako nudimo:
ᵜ PGD projekt
ᵜ PZI projekt
ᵜ PID projekt
ᵜ POV projekt

Ko beseda nanese na PGD projekt, se pogovarjamo o projektu s katerim bomo pridobili gradbeno dovoljenje. Predno se na Upravno enoto vloži vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja, mora PGD projekt vsebovati vso potrebno dokumentacijo o zahtevnosti ter vrsti gradnje objekta. Bistvenega pomena je, da so iz vložene dokumentacije razvidne vse izpolnjene zahteve med katere sodijo: stabilnost objekta, ustrezna mehanska odpornost, zaščita okolice (higienska kot tudi zdravstvena), zaščita pred hrupom, varna uporaba objekta, način varčevanja energije in ohranjanje toplote.

PZI projekt je projekt za izvedbo. Pri tem projektu mora biti “kristalno jasno” kaj vse se potrebuje za gradnjo objekta kot tudi za sam začetek uporabe. Bolj natančno se obdela in razčleni vse kar je prikazano že v PGD projektu. Sam projekt vsebuje večje število načrtov: načrt arhitekture, v kolikor je potrebno tudi načrt krajinske arhitekture, načrt gradbenih konstrukcij, načrt vodovodnega in kanalizacijskega priključka, načrt cestnega priključka, načrt električnih in strojnih instalacij kot tudi opreme. V nekaterih primerih je potreben tudi načrt za telekomunikacijo, tehnološki načrt in načrti izkopov.

Projektiranje ALJA profesionalno izdelani načrt za vaš objekt 1

Za realizacijo vaše investicije potrebujete veliko pravilno izdelanih projektov…(foto: freepik.com)

 

Ko je objekt zgrajen je čas za PID projekt oziroma projekt izvedenih del. Tukaj se ugotavlja ali je prišlo do morebitnih odstopanj z gradbenim dovoljenjem. V kolikor do odstopanj ni prišlo, vam bodo projektant, nadzornik, odgovorni vodja projekta ter odgovorni nadzornik, namesto vodilne mape izdelali samo izjavo.

Lahko se zgodi, da so pri sami gradnji nastale spremembe, vendar pa te nastale spremembe ne vplivajo na elemente kateri bi lahko vplivali na okolje, zdravstvene pogoje ali varnost objekta. V takšnem primeru se izdela vodilna mapa, ki vsebuje celotno projektno poročilo.

Na samem koncu “stopi na sceno” projekt za obratovanje in vzdrževanje ali na kratko POV projekt. Tukaj vodilna mapa vsebuje naslovno stran, kazalo in splošne podatke o izvedeni gradnji. Prikazan mora biti minimalni obvezni časovni razmik za redni pregled objekta kot tudi rok in obseg občasnega pregleda. V kolikor se ta projekt izdela za večstanovanjski objekt ali objekt z večjim številom poslovnih prostorov, je potrebno priložiti tudi načrt za etažne lastnike. V tem načrtu je prikazana lega posamezne enote, lega skupnih prostorov kot tudi lega zunanjih skupnih površin.

Projektiranje ALJA profesionalno izdelani načrt za vaš objekt 2

Z našim nadzorom smo prisotni tudi pri sami gradnji objekta…(foto: freepik.com)

 

V ponudbi pa nimamo samo projektiranja, ampak tudi gradbeni inžiniring kot tudi strokovni nadzor nad samo gradnjo.

Ko potrebujete zanesljivega, kvalitetnega in strokovnega projektanta, je tukaj za vas Projektiranje Alja.

 

Gradbeništvo in projektiranje Alja
David Urbanič s.p.
Plitvica 11 a
9253 Apače

Kontakti:
Tel: +386 (0) 51 323 500
E-mail: info@alja.si
Spletna stran: https://bit.ly/2N92jzt

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.