Naslovnica Slovenija Velik dobrodelni dogodek E-športne zveze Slovenije

Velik dobrodelni dogodek E-športne zveze Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
E-športna zveza Slovenije (EŠZS) bo 5. decembra pripravila poseben dobrodelni maraton. Skupaj z zavodom Logout, humanitarno organizacijo Enostavno pomagam, umetnikom Janom Vaukmanom – Vauksom in številnimi znanimi gosti, bodo izpeljali 12-urni spletni program, katerega cilj je ozaveščanje o digitalnih zasvojenostih in pa tudi zbiranje finančne pomoči za socialne stiske, ki pridejo še posebej do izraza v decembrskem prazničnem času.
E-športi so v zadnjih letih postali izjemno priljubljeni (foto: pxhere.com)

E-športna zveza Slovenije (EŠZS) je združenje slovenskih e-športnih klubov, ki se ukvarja z razvojem, regulacijo in standardizacijo e-športa v Sloveniji. Sicer so E-športi iz dneva v dan bolj razširjeni, pandemija pa je le še povečala njihov priljubljenost. EŠZS pa skrbi tudi za razvoj talentiranih e-športnikov, saj ni pomembno le število ur, ki jih nekdo preživi pred ekranom, ampak na primer tudi psiho-fizična pripravljenosti in zdrava prehrana.

E-športna zveza Slovenije pa se obenem tudi dobro zaveda, da pri pretiranem igranju video-igric lahko zelo hitro pride do odvisnosti. Zato bo EŠZS 5. decembra, skupaj z zavodom Logout (specializirana ambulanta za zdravljenje digitalnih zasvojenosti), humanitarno organizacijo Enostavno pomagam, umetnikom Janom Vaukmanom –Vauksom, ki bo vodil in povezoval dogajanje, ter s številnimi znanimi gosti, izpeljala 12-urni spletni program.

»Ker pa se trenutno soočamo z zdravstveno krizo, zaradi katere je veliko ljudi, sploh pa otrok primorano biti doma in še več časa kot po navadi presedeti pred računalniki, smo pri EŠZS ugotovili, da je potrebno naš cilj zdravega preživljanja časa pred/z/ob računalniku še dodatno ozavestiti. Odločili smo se organizirati dobrodelni dogodek pod geslom ‘Skupaj močnejši’,« so še sporočili z EŠZS.

Cilj dogodka pa ni le ozaveščanje o digitalnih zasvojenostih, ampak tudi ozaveščanje o socialnih stiskah, ki pridejo še posebej do izraza v decembrskem prazničnem času. 12-urni spletni dogodek bo v živo predvajan na YouTube kanalu Vauksa, povezavo nanj pa bodo na voljo na vseh družbenih medijih EŠZS-ja, Logouta in Enostavno pomagam.

»Vsi, ki želite pomagati in podpreti omenjeni organizaciji lahko donirate 5 eurov tako, da pošljete kodo ENOSTAVNO5 na 1919 ali nakažete poljuben znesek na naš PayPal račun. Paypal.me/eszs,« so še dodali z EŠZS.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.