Naslovnica Šport Rokometna sezona se je začela zgodaj kot še nikoli

Rokometna sezona se je začela zgodaj kot še nikoli

Avtor: Spletno Uredništvo

Ob koncu avgusta se je med poplavo drugih športnih dogodkov pričela tudi nova rokometna sezona. Za slovenske ljubitelje rokometa se je začela na Portugalskem, kjer je trebanjski Trimo zanesljivo dobil prvo tekmo kvalifikacij za Evropsko ligo. Trebanjci bodo v sredo gostili tudi prvo tekmo nove sezone domačega prvenstva, medtem ko dekleta začenjajo že jutri.

Rokometna sezona se je začela zgodaj kot še nikoliRokometaši Trima se se seveda močno veselili gladke zmage na Portugalskem (foto: FB Trimo Trebnje)

 

Rokometaši trebanjskega Trima so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo gostovali pri portugalskem Belenensesu. Ekipa Trima se je po izenačenem prvem polčasu in precej boljši igri v nadaljevanju na koncu razveselila gladke zmage z 28:23 (12:12). Moštvo Trima, ki se je letos poleti okrepilo in svoje visoke ambicije potrdilo s prihodom novega trenerja Uroša Zormana, si je tako pred povratno tekmo priigralo lepo prednost.

Povratna tekma proti Belenensesu bo na sporedu v soboto 5. septembra. Tega pa na uradni spletni strani spletni strani RZS očitno (še) ne vedo, saj je za soboto ob 19.00 v Dvorani OŠ Trebnje predviden dvoboj 1. kroga prve slovenskem moške rokometne lige proti ekipi Kopra. Seveda sta se ekipi že pred časom dogovorili drugače in sicer bo uvodna tekma domače rokometne sezone na sporedu že v sredo, 2. septembra ob 19. uri.

Ostale tekme 1. kroga 1. A DRL za moške bodo nato odigrane v petek in soboto. Še pred rokometaši pa bodo prvenstvo 2020-21 pričela dekleta. Že jutri, v ponedeljek, 31. avgusta, bo namreč ob 18.40 v Stožicah na vrsti tekma 1. kroga Krim : Izola. Ta tekma bo po svoje zgodovinska, saj se doslej še nikoli ni zgodilo, da bi bil začetek rokometnega prvenstva že avgusta.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.