Naslovnica Trendi Vasko Atanasovski se vrača v okrepljeni zasedbi

Vasko Atanasovski se vrača v okrepljeni zasedbi

Avtor: Spletno Uredništvo
Skupina Vasko Atansovski Trio se kmalu vrača na Letni vrt Gala hale. Čez dva tedna, natančneje v četrtek, 7. julija bo tam na sceni ‘Poletno Vaskovanje’, ki ga bodo poleg Vaska in njegovega tria še dodatno obogatili posebni gostje.
Vasko Atanasovski se vrača v okrepljeni zasedbi

Ena od najbolj svežih fotografij Vaska Atanasovskega in njegova tria (foto: Društvo Kapa)

Vasko Atanasovski je znan slovenski umetnik, pa ne le na prostorih Slovenije in Balkana, ampak kar po vsem svetu. Sodeloval je že zvezdami globalnega formata, kot so Living Colour, Vlatko Stefanovski in Hindi Zahra. Neumorni Vasko je izdal že 15 avtorskih albumov, v katerih se je virtuozno lotil številnih različnih glasbenih stilov, pa čeprav je balkanski melos pogosto temeljni kamen njegovih pesmi. V četrtek, 7. julija se Vasko in tovariši spet vračajo v Letni vrt Gala Hale.

»Po daljši covid pavzi se s tradicionalnim, tokrat poletnim ‘Vaskovanjem’, bend ponovno pozdravlja s publiko. Za to posebno priložnost tudi z dvema gostoma in sicer s prvotnim kitaristom Dejanom Lapanjo ter prvič s klaviaturistom Janom Severjem, ki bosta vročekrvno popoprala in obogatila zvok ter muziciranje. Lapanja je akademsko izobražen kitarist, bobnar in producent, ki se udejstvuje v različnih projektih ter glasbenih združbah,« pravijo z Društva Kapa.

Dodali so še, da je Sever vrhunski klaviaturist v več zvrsteh glasbe – od komorne do jazza. Vasko Atanasovski bo torej tokrat poskrbel za vokal, saksofon in flavto, Miha Petric bo na električni kitari, Jošt Drašler na basu, Marjan Stanić na bobnih, Jan Sever bo godel na klaviature, Dejan Lapanja pa na drugo električno kitaro. Zasedba kar šestih izjemnih mednarodno uveljavljenih slovenskih glasbenikov na prihajajočem koncertu enostavno ne more razočarati.

Fantje namreč ne igrajo nekakšnih uspavank, ampak prav nasprotno izjemno živahno, zato pošteno prebudijo občinstvo. Tudi z Društva Kapa so malce v slogu Ministrstva za zdravje omenili, da Vasko Atansovski Trio z energičnim nastopom povzroča izbruhe plesa in stoječih ovacij.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.