Naslovnica Kronika Preprodajalca drog iz Kobjeglave naj bi umoril odvisnik iz Italije

Preprodajalca drog iz Kobjeglave naj bi umoril odvisnik iz Italije

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski policisti so odkrili domnevnega morilca 57-letnega domačina iz kraške vasi Kobjeglava. Do umora je prišlo na začetku aprila, storilec naj bi bil 59-letni državljan Italije, ki so ga tudi priprli. V ozadju tragične zgodbe so droga in denar, oziroma dolgovi.
Preprodajalca drog iz Kobjeglave naj bi umoril odvisnik iz Italije

Prizor z včerajšnje novinarske konference slovenskih in italijanskih policistov (foto: PU Koper)

Policisti Policijske uprave Koper, Generalne policijske uprave in italijanske policije so včeraj na tiskovni konferenci razkrili, da so odkrili domnevnega storilca umora, ki se je na začetku meseca aprila zgodil v kraški vasici Kobjeglava. Tedaj so policisti dobili klic občanke, ki je našla mrtvega 57-letnega domačina.

Zaradi suma, da gre za umor, sta se policistom in kriminalistom na ogledu prizorišča zločina kmalu pridružili okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica. Odrejena je bila sodna obdukcija, kjer so potrdili, da je pokojni umrl zaradi več vbodnih ran in ureznin, povzročenih z ostrim predmetom.

Kriminalisti so na kraju našli več sledi, ki so jih nato preverili v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju, poleg tega pa so našli tudi več vrst prepovedanih drog – kokain, heroin, indijsko konopljo in njene proizvode. Sledila je preiskava med narkomani in znanci umrlega v bližnji okolici, umrli je namreč očitno preprodajal droge.

»Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je bilo ugotovljeno, da se je 57-letnik aktivno ukvarjal s preprodajo prepovedanih drog, predvsem državljanom Italije. Med odjemalci prepovedanih drog je bil tudi 59-letni državljan Italije. Ta je zaradi preteklih nakupov in drugih poslov z drogami pokojnemu Kobjeglavčanu dolgoval večji znesek,« so dejali slovenski Policisti.

Tako je 1. aprila Italijan obiskal Slovenca, v njegovi hiši pa sta se nato tako hudo skregala, da se spor končal z umorom. Italijan je nato poskusil prikriti sledove umora tako, da je v kuhinji zanetil požar, a se ogenj ni razširil. Nato je domnevni morilec zbežal nazaj v Italijo.

Slovenski kriminalisti so očitno hitro zaslutili, kaj je v ozadju umora, saj so že od začetka preiskave intenzivno sodelovali z italijanskimi kolegi. Sodelovanje je tudi obrodilo sadove in v ponedeljek (20. junija) je bil osumljenec prijet. Prijeli so ga, ko se je vrnil na območje Slovenije (in se tako izognili zamudnim postopkom ekstradicije v drugo državo).

Sedaj je v priporu, kjer bo dočakal sojenje. Za kaznivo dejanje umora iz koristoljubja je sicer predpisana zaporna kazen najmanj 15 let. S Policije so še spomnili, da so preiskave umorov ena od prednostnih nalog kriminalistične policije, v zadnjih desetletjih pa je ostalo nepreiskanih umorov le za dober odstotek.

Sicer statistični podatki kažejo, da se v zadnjih 15 letih se v Sloveniji povprečno zabeleži približno 40 poskusov umorov na leto.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.