Naslovnica Trendi V Velenju bodo na ogled neverjetne 3D stvaritve

V Velenju bodo na ogled neverjetne 3D stvaritve

Avtor: Spletno Uredništvo

Velenjčani bodo če nekaj dni lahko uživali prav posebno moderno umetniško zgodbo. Po svetu izjemno popularni 3-D risar Gregor Wosnik namreč prihodnji teden prihaja v mesto, a ne v kakšno umetniško galerijo ali kar na ulice ‘centra’, ampak v nakupovalni center Velenjka.

V Velenju bodo na ogled neverjetne 3D stvaritveSvetovno priznani umetnik Gregor Wonik je mož v črni majici sredi ‘reševalne akcije’ (foto: FB Gregor Woznik) 

 

Gregor Wosik je svetovno znani risar, ki s svojimi izjemnimi tridimenzionalnimi poslikavami ustvarja nove iluzije, oziroma kar pravcate nove svetove. Sodi v sam svetovni vrh te oblike moderne umetnosti, ki temelji pretežno na risanju s kredo. Njegove umetniška stvaritve pa največkrat opisujejo z besedo ‘neverjetno’, Velenjčani pa se bodo o tem lahko prepričali na lastne oči in sicer že čez nekaj dni.

Artist, ki je bil rojen leta 1955 na Poljskem, bo v nakupovalnem centru Velenjka ustvarjal dober teden, njegove umetnine pa bodo nato na ogled skoraj dva meseca. Osrednja rdeča nit razstave bodo počitnice. »Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val?

Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. Gregor Wosik, ki je kar trikrat prejel naziv najboljšega umetnika na svetu v 3D ulični poslikavi, bo od 29. junija do 6. julija ustvarjal v nakupovalnem centru Velenjka in nam s svojimi umetninami, ki bodo na ogled vse do konca avgusta, pričaral različne počitniške scenarije,« so pojasnili promoterji dogodka z Agencije IPPR.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.