Naslovnica Gospodarstvo Primorska projekta na evropski finale v Berlin

Primorska projekta na evropski finale v Berlin

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija SPIRIT Slovenija je pravkar zaključila državni natečaj za sodelovanje pri letošnji podelitvi evropskih nagrad za spodbujanje podjetništva. Letos bosta Slovenijo na tem izboru zastopala dva inovativna projekta:’Slepota ni ovira za podjetništvo’ in ‘festINNO – festival INOVATIVNOSTI’.

Primorska projekta na evropski finale v BerlinPrimorski tehnološki park se nahaja približno 50 metrov od meje z italijo (foto: FB PTP)

 

 

Javna agencija SPIRIT Slovenija je kot prvega izbrala projekt ‘festINNO – festival INOVATIVNOSTI’. Projekt izvaja Fakulteta za management Univerze na Primorskem (s sedežem v Kopru) s partnerji, gre pa za regijsko in obenem čezmejno podjetniško platformo. Slednja hkrati služi kot stična točka akademske sfere, podjetnikov, zainteresirane javnosti in načrtovalcev politik ter je namenjena tudi za širšo predstavitev in povezovanje gospodarstva.

Tudi drugi projekt za sodelovanje pri letošnji podelitvi evropskih nagrad za spodbujanje podjetništva prihaja s Primorske, a je lociran malce bolj severneje od prvega. Izvaja ga namreč Primorski tehnološki park d. o. o.s sedežem v Šempetru pri Gorici. Projekt se imenuje ‘Slepota ni ovira za podjetništvo’, njegov cilj pa je slepim in slabovidnim olajšati pridobivanje znanja in kompetenc ter jim s tem povečati zaposlitvene oziroma podjetniške možnosti.

»Vse to je mogoče, ker nam aktivnosti omogoča projekt LAS v objemu sonca, ki ga financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz sklada za regionalni razvoj. Gremo v Belin! Držite pesti za nas in za vse naše kreativne, inovativne in vztrajne podjetne prijatelje iz društva slepih,« so bili na svojih družbenih omrežjih zadovoljni Goričani. Vendar pa tega uspeha na svoji uradni spletni strani niso omenili, pa tudi o samem projektu tam ni nobenih informacij.

Sicer bodo ‘Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva’ podeljene v okviru evropskega srečanja malih in srednjih podjetij (MSP), ki bo predvidoma novembra letos na vrsti v Berlinu.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.