Naslovnica Trendi V Stožice prihaja Disneyev spektakel na ledu – predstava Dotakni se zvezd

V Stožice prihaja Disneyev spektakel na ledu – predstava Dotakni se zvezd

Avtor: Spletno Uredništvo

Od 25. do 27. januarja se v Areni Stožice obeta Disneyev spektakel na ledu – predstava Dotakni se zvezd. Rdeča nit šova bodo utrinki iz Disneyjevih zgodb Ledeno kraljestvo, Mala morska deklica, Zlatolaska in Lepotica in zver, ki bodo dopolnjeni s komičnimi Disneyjevimi liki – Miki Miška in druščina bodo predstavljali svoje edinstvene talente.

Sebastian in Tritonove hcÌere DISNEY ON ICE DOTAKNI SE ZVEZD 1Vrhunski drsalci z akrobacijami, ki jemljejo dih, animirane klasike v razkošni predstavi na ledu, osupljivi akrobatski nastopi, veličastna scenografija in ekstravagantni kostumi – vse to bo v Stožice prinesel projekt Disney na ledu s predstavo Dotakni se zvezd (foto: PR GIG)

 

Vsaka plat predstave ‘Dotakni se zvezd’ je razkošna in pretirana, s tem pa gledalce vabi, naj spremljajo svoje najljubše like na pustolovščinah. “Gaston, ki vodi množico vaščanov s pravimi baklami, da bi našli in ubili zver, Elzina obleka, ki se pred vašimi očmi spremeni, ob zamahu njene roke se pojavi ledeni grad, Zlatolaskini dolgi kodri, ki se vijejo v vetru, in Arielino pisano življenje pod morjem, vse to animiranim klasikam vdihne bujno življenje in pristnost,” sporočajo s PR agencije GIG.  

Vrhunski drsalci Feld Entertainment bodo znova dokazali svoj talent z akrobatsko zračno točko na španski mreži med Malo morsko deklico. “Gledalci bodo očarani, ko se bo Ariela dvignila in nato hitro vrtela nad ledom,” pravi režiserka Patty Vincent. “Hoteli smo ujeti trenutke in posebnosti, ki najbolj določajo te priljubljene like, to pa smo izpeljali s pomočjo osupljivih akrobatskih nastopov. Zato je predstava Dotakni se zvezd posebna.

Izbrali smo ikonske prizore, nato pa jih skrbno predelali v nastope, ki zares jemljejo dih.” Ko Ariela pride iz Uršulinega kotla, se iz morske deklice spremeni v človeka in 10 m nad ledom razkazuje svoje nove noge. Med odlomkom Zlatolaske je med tramovi dvorane prepletenih 600 metrov svile, ki predstavlja Zlatolaskine čarobne zlate kodre.

Od tramov se spušča vse do ledu in služi kot pripomoček za napeto zračno točko, ko Zlatolaska in Flynn pobegneta iz stolpa, poletita več kot 7 metrov visoko in izvajata drzne akrobacije. “Nastopajoči zagnano trenirajo, da okrepijo trup, ker drsalci med drsanjem uporabljajo druge mišice,” pravi Vincentova. “Na ledu se to odlično obnese, ker nimajo časa za tek, samo drsajo, potem so dvignjeni v zrak in začnejo izvajati čudovite akrobacije.”

Koreografinja Cindy Stuart je hotela ustvariti razburljivo upodobitev, ki počasti izvirne filme, za poustvaritev in oživitev prizora pa so pomemben dejavnik tudi kostumi. Vsak segment predstave ima edinstvene značilnosti, ki izražajo značaj, lokacijo ali časovno obdobje. Kostumografinja Cynthia Nordstrom je mojstrsko izdelala kostume, ki segajo od ledenega podnebja kraljestva Arendelle in Olafovih toplih vizij poletja, pa do neonskih barv 80. let pod morjem z Arielo in njenimi prijatelji.

V točki “Be Our Guest” iz Lepotice in zveri bodo teatralni elementi kostumov sijajnih prtičkov in pribora osupili občinstvo. Kostumografinja Cynthia Nordstrom je začarane grajske služabnike oživila z izborom tekstila, ki se razpre, ko nastopajoči dvignejo roke, in na kostume dodala dele, ki jih razširijo. Scenske elemente in še marsikaj, vključno s čudovitim lestencem, ki se osvetli, ko se med točko “Be Our Guest” spusti izpod stropa, pa je ustvaril scenograf Walt Spangler.

Spangler je zasnoval več elementov, ki stojijo na ledu, tako ustvarijo tridimenzionalno prizorišče in likom omogočajo, da plezajo nanje ali drsajo pod njimi. “Ne le, da morajo biti kulise na samem ledu, ustvariti smo morali ozadje za vsako od zgodb,” pravi Spangler. To so dosegli z nabrano zaveso, ki zakriva ozadje in se po delih dviga, blago se guba od dna navzgor, dinamično premikanje zavese pa predstavi na ledu doda odrski pridih.

Za posamezne like se lahko odpre ali zapre na vsaki strani, ne da bi pokvarila prizor v celoti. Poleg tega podaljša belino ledu in je platno za svetlobne učinke, kar je ključno, da se gledalec lahko zares potopi vsako zgodbo. To je zlasti očitno, ko Zlatolasko v domačem kraljestvu toplo sprejmejo nazaj z razkošno točko z zastavami in spuščanjem lampijonov. Svetloba lampijonov odseva od ledu in od zavese, ki služi kot ozadje za ta prizor.

Tudi osvetljava igra ključno vlogo, da predstava deluje kot ‘resničnostni izbor talentov’. Poleg tega, da je skrbno izbral barve, ki vsako od štirih zgodb slikajo na led in zaveso, je mojster osvetlitve Sam Doty določil tudi svetlobne vzorce, ki občinstvo podžigajo med vmesnimi nastopi talentov. Ledena predstava Dotakni se zvezd se konča z živahno točko svetlečih paličic, ko se Disneyjeve zvezde še enkrat pojavijo za živahno slovo, so sporočilo zaključili organizatorji eventa. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.