Naslovnica Trendi V soboto bo Frišno – Dan slovenske popularne glasbe

V soboto bo Frišno – Dan slovenske popularne glasbe

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto zvečer bo na vrsti ‘Dan nove slovenske glasbe’ oziroma projekt ‘Frišno’. Od 20. ure bo v Slovenskem narodnem gledališču (SNG) Maribor v živo zazvenela nova slovenska glasba v izvedbi Big Banda RTV Slovenija – vse ob neposrednem prenosu na TV SLO 1, na Radiu Maribor in na Radiu SI.
V soboto bo Frišno - Dan slovenske popularne glasbe

Primorko z umetniškim imenom Masayah boste zlahka prepoznali po kitkah (foto: FB Masayah)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je najavila prihajajoči dogodek ‘Frišno 2023’ oziroma ‘3. Dan slovenske glasbe’, na katerem se bodo v soboto ob 20. uri predstavili dosežki domače popularne glasbe v zadnjem letu. Gledalci v SNG Maribor in na TV SLO 1 ter poslušalci na Radiu Maribor in Radiu SI bodo poslušali 10 svežih slovenskih skladb v izvedbi Big Banda RTV, ki so bile izbrane po predlogih glasbenih uredništev Radia Maribor in Radia SI.

»Na zabavno-glasbeni prireditvi, ki jo bo povezoval igralec Jure Ivanušič, bodo podelili nagrado za ‘Naj novo slovensko skladbo zadnjega leta’ po izboru radijskih poslušalcev in nagrado za najboljšo izvedbo z Big Bandom RTV Slovenija. Deset raznolikih slovenskih skladb bo v izvedbi Big Banda RTV Slovenija in pod vodstvom Tadeja Tomšiča dobilo novo podobo,« so pojasnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Kakovost tega ‘Dneva slovenske glasbe’ bo zelo visoka. Že udeležba legendarnega Vlada Kreslina s pesmijo ‘Skači Marko’ in prav tako zelo izkušenih Avtomobilov s skladbo ‘Dovoli da’ kaže na vrhunski dogodek, a tudi ostali udeleženci niso od muh. Nastopili bodo še Leopold I. s pesmijo ‘Kinderšpil’, LPS z ‘Osem korakov stran’, Kokosy z ‘Lukatova mami’, MRFYs skladbo ‘Tobogan’, ‘Lamai’ z Mali strahovi, 2B s ‘Do 5. dimenzije’, Marko C.E s ‘Flow’ in perspektivna Masayah s ‘Ni panike’.

Za vse morebitne zamudnike bo celotna prireditev na voljo za ogled tudi na loikalni Televiziji Maribor in sicer že dan kasneje – v nedeljo, 17. septembra, ob 20. uri.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.