Naslovnica Magazin V slovenski globalni digitalni kampanji že čez 500 milijonov prikazov oglasov

V slovenski globalni digitalni kampanji že čez 500 milijonov prikazov oglasov

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom letos pripravila globalno digitalno kampanjo z nalovom ‘I feel Slovenia – MY WAY’. Očitno so z njo zadeli v črno, saj je bilo v samo treh mesecih ustvarjenih že več kot 500 milijonov prikazov oglasov.

V globalni digitalni kampanji že čez 500 milijonov prikazov oglasov Svetovna kampanja STO poteka od 4. marca do sredine novembra, toda z vmesno prekinitvijo v času visoke poletne sezone (foto: vikica8654/pixabay.com)

 

Kampanja Slovenske turistične organizacije (STO) prek različnih digitalnih kanalov v kar 16 državah dviguje prepoznavnost in ugled Slovenije kot butične destinacije za 5-zvezdična doživetja. V okviru projekta ‘I feel Slovenia – MY WAY’ je že med 4. marcem in 1. junijem potekalo intenzivno usmerjeno oglaševanje na različnih digitalnih kanalih z največjimi dosegi.

»S kampanjo STO nagovarja izbrane ciljne skupine na najpomembnejših emitivnih trgih slovenskega turizma s ciljem dviga prepoznavnosti Slovenije kot butične destinacije za 5-zvezdična doživetja in povečanja turističnega obiska Slovenije, še posebej pa pred in po glavni turistični sezoni. Kampanja tako sledi tudi cilju uravnoteženosti turističnih tokov 365 dni v letu.

Oglaševanje poteka v 9 jezikih, oglasi pa vodijo na pristajalne strani 35 slovenskih destinacij in na segmentne pristajalne strani, medtem ko povezave z vsebinskih člankov vodijo na pristajalne strani Alpske, Termalno Panonske, Mediteranske in Kraške Slovenije ter na pristajalno stran Osrednje Slovenije z Ljubljano na portalu slovenia.info,« so sporočili s STO.

Pojasnili so še, da tudi letošnje digitalno oglaševanje temelji na vsebinskem marketingu, ki poteka na nekaterih najpomembnejših globalnih medijih in prek mreže Content Garden. Tako lahko spletni članek prikazujejo na naboru izbranih medijev v Nemčiji, Avstriji in Švici, pri čemer se oblika članka prilagaja portalu medija. To t.i. ‘sožitno oglaševanje’ poteka na kanalih mreže Outbrain, iskalno oglaševanje pa prek iskalnikov Google in Yandex.

Pasično oglaševanje, s katerim želi STO graditi predvsem na fazi zavedanja, pa uspešno poteka prek Googlove dinamične mreže.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.