Naslovnica Trendi V mojih žilah, Grizl in 17 mečev

V mojih žilah, Grizl in 17 mečev

Avtor: Spletno Uredništvo

Skupina Grizl jesen začenja z novim singlom ‘V mojih žilah’. Slednji prihaja z njihovega prvenca ’17 mečev’, ki je že požel pohvalne kritike. Single so že pospremili tudi z novim videospotom, ki so ga posneli v dekadentnem post-industrijskem okolju bivše Tovarne pohištva Brežice.

Grizl vmojihzilah 1 1V skladbi ‘V mojih žilah’protagonist trpko izkušnjo ljubezni obarva s pozitivnim duhom in pogumno zre v prihodnost, trezno in preudarno (foto: PR GIG). 

 

Skupaj pod imenom Grizl ustvarjajo basist Tomi Gregel, bobnar Ivica Gregel, klaviaturist Matjaž Predanič, kitarist Jure Turel in kitarist ter glavni vokal Zoran Zlatič. Fantje so se pod skupnim imenom združili pred štirimi leti in ustvarili avtorski material za svoj prvi album ’17 mečev’, ki je požel odlične kritike ter se podali na koncertiranje na slovenskih klubskih odrih. Nov video-spot ‘V mojih žilah’ je neizbežen nov promocijski korak v pravo smer. 

Tudi ostale skladbe na novem albumu se predvsem dotikajo večnih tem življenja in svobode, nujnosti tako dobrih kot slabih življenjskih izkušenj ter govorijo o tem, da je včasih potrebno postaviti razum na drugo mesto in občutke na prvo. Glasbeno ustvarjanje skupine Grizl bi je v osnovi rock, bolj odprta ušesa pa bodo za močnimi kitarskimi rifi slišala tudi izročilo bluesa, funka in vseh ostalih zvrsti, kjer distorziran kitarski zvok daje pobudo.

“Kljub temu pa zvočna slika Grizl daje občutek enakovrednosti med vsemi instrumenti, saj se klaviaturske ‘hammond’ solaže nesramežljivo bojujejo s kitarskimi, oboje pa pravi izraz dobijo šele v primežu bobna in basa, ki neusmiljeno stiskata, drobita in potiskata naprej. Velika pozornost je namenjena tudi vokalu, ki skuša najti odgovore na večna vprašanja Zakaj? Kam? Kako?…” so zapisali pri glasbeni agenciji GIG

Svoj album 17 mečev bodo Grizl še naprej predstavljali na klubskih odrih širom po Sloveniji, sicer pa fante najbolj veseli, ko se njihova glasba in besedila dotaknejo poslušalcev in dobijo po koncertih spodbuden komentar ali kompliment od občinstva. Spot za single V mojih žilah pa je nastal v razpadajoči hali Tovarne pohištva Brežice pod budnim očesom režiserja J. P. Zvonarja z ekipo. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.