Naslovnica Trendi V letu 2020 v kinih veliko nove akcije, animacije, komedij in pustolovščin

V letu 2020 v kinih veliko nove akcije, animacije, komedij in pustolovščin

Avtor: Spletno Uredništvo

Kinematografsko podjetje kolosej je med prazniki že najavilo 10 najbolj pričakovanih filmov prvega dela leta 2020. Poleg animiranih Trolov, zajcev in škratov se obetajo nove zgodbe Jamesa Bonda, Top Guna, The Rocka, Willa Smitha, Roberta Downeya Juniorja in Harley Quinn.

 V letu 2020 v kinih veliko nove akcije animacije komedij in pustolovščin

Robert Downey Jr. se bo tokrat prelevil v popularnega prijatelja živali (foto: kolosej.si)

 

Prva večja novost leta 2020 bo v Koloseju startala s predvajanjem že 16. januarja in sicer bo to akcijska komična kriminalka ‘Podli fantje za vedno’ (Bad Boys for Life). Film ni ravno prvi iz serije, tokrat pa sta glavna lika že tik pred penzijo. Policist Marcus (Martin Lawrence) dolgoletnemu kolegu Miku (Will Smith) nekega dne res zaupa, da se bo kmalu upokojil, nato pa ga skuša Mike prepričati v še zadnjo noro misijo lova na zločince -polno spletk, prevar in odbitega humorja.

Istega dne bo v slovenskih kinematografih prvič na sporedu družinski film ‘Dolittle’. Ekscentrični doktor John Dolittle se po ženini smrti umakne pred svetom za visoke zidove graščine Dolittle, družbo pa mu delajo le eksotične živali. Ko hudo zboli mlada kraljica, pa se mora Dolittle malce nerad odpraviti na epsko pustolovščino na mitičen otok, da bi našel zdravilo zanjo. Zgodba sodi v niz različnih filmov o dr. Dolittleju (Rex Harrison, Eddie Murphy), ki so navdih dobili iz serije otroških romanov.

 Teden dni kasneje bo 23. januarja na sporedu premiera komedije ‘Kot šef’ (Like a Boss), v kateri najboljši prijateljici Mia in Mel vodita kozmetično podjetje, ki sta ga postavili na noge. »Ko se znajdeta v finančnih težavah, je ponudba velike kozmetične hiše v lasti Claire Luna za odkup preveč mamljiva, da bi jo izpustili. Novo nastala situacija pa ogrozi njuno prijateljstvo, saj prijateljici, ki sta si karakterno popolnoma različni, prihodnost podjetja vidita popolnoma drugače. Poleg tega jima ideje krade nova šefica,« pravi napovednik filma.

6. februarja se obeta povratek superjunakinje Harley Quinn, katero so gledalci leta 2016 spoznali v uspešnici ‘Odred odpisanih’, znana je tudi kot Jokerjevo dekle. Ampak tokrat prihaja solo – po razhodu z Jokerjem se bo povezala z Black Canary Huntress in Renee Montoyo, da bi skupaj rešile mlado dekle pred zlobnim vladarjem kriminala. Film se imenuje ‘Ptice roparice in fantastična osamosvojitev Harley Quinn (Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn). Sicer je ta film ‘stranski produkt’ franšize Batman.

‘Naprej’ (Onward) je animirana komična pustolovščina, ki prihaja na velika platna 5. marca. Fantazijski svet škratov, zmajev, morskih deklic, samorogov, palčkov in drugih mističnih bitij, ki so nekoč živela v pravljici, je nepričakovano izgubil vso svojo čarobnost – tudi tam namesto čarovnije uporabljajo pametne telefone, kosilnice in avtomobile. Najstniška brata škrata Ian in Barley Lightfoot odideta od doma, da bi spet našla nekaj čarobnosti, s pomočjo katere bi lahko dan preživela s svojim že davno umrlim očetom.

Podobno je animirana družinska pustolovščina tudi film ‘Peter Zajec: skok v pustolovščino’ (Peter Rabbit 2: The Runaway), ki bo v Koloseju na ogled od 2. aprila. »Kar nekaj časa je že minilo, odkar sta Peter Zajec in Tomaž Gregor vsaj na prvi pogled zakopala bojno sekiro. Betka, Tomaž in zajčki so si ustvarili družinico, ampak kljub vsemu trudu pa se Peter ne more otresti nagajivega slovesa. Na lovu za pustolovščinami zunaj varnega vrta odkrije povsem nov svet, ki ceni njegovo navihanost. Toda ko bo njegova družina tvegala vse, da bi ga našla, se bo moral Peter odločiti, kakšen zajček želi biti,« razkriva napovednik.

Istega dne bo v kinematografu na voljo tudi akcijska avantura za odrasle in sicer gre za novost v franšizi tajnega agenta 007 Jamesa Bonda. Film se imenuje ‘Ni čas za smrt’ (No Time to Die) in v njem se Bond vrne iz podaljšanih počitnic na Jamajki, ko ga stari prijatelj Felix Leiter iz CIE prosi za pomoč. Ugrabljeni znanstvenik, najboljši agent njenega veličanstva, skrivnostni negativec, nevarna nova tehnologija, reševalna misija in najbrž tudi kakšna očarljiva lepotica – vse to že petič čaka glavnega igralca Daniela Craiga.

23. aprila se v kina vračajo priljubljeni Troli in sicer s filmom ‘Troli na svetovni turneji’ (Trolls World Tour). Glasbena uspešnica Troli iz leta 2016 je namreč dobila svoj drugi del, v katerem bodo Troli spoznali, da niso sami, saj poleg njih obstaja še pet različnih plemen Trolov, izmed katerih ima vsak svojo zvrst glasbe.

Zelo pričakovan povratek se obeta 25. junija in sicer gre za akcijski vojaški film ‘Top Gun: Maverick’. Po več kot tridesetih letih se na ekrane vrača Pete ‘Maverick’ Mitchell oziroma Tom Cruise. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa (Miles Teller), sina svojega pokojnega prijatelja. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick na nevarni misiji soočiti s svojimi najglobljimi strahovi. V prvem Top Gunu je Cruisa ogrela od njega le 6 dni mlajša Kelly McGillis, tokrat bo ob 57 letnem Tomu v glavni ženski vlogi 8 let mlajša Jennifer Connelly.

Zadnji težko pričakovan film prvega dela leta 2020 pa naj bi bil po Kolosejevi oceni film ‘Križarjenje skozi junglo (Jungle Cruise). Ta Disneyeva družinska fantazijska avantura bo startala šele 23. julija, v njej pa bosta kapitan Dwayne ‘The Rock’ Johnson in raziskovalka Emily Blunt odpotovala na razburljivo vožnjo po reki Amazonki, da bi našla drevo z enkratnimi zdravilnimi lastnostmi, o katerem pripoveduje legenda. Na poti ju čaka vrsta nevarnosti in srečanj z nenavadnimi živalmi, ki ju bodo ovirale na poti do cilja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.