Naslovnica Svet & EU Svetu EU prvič predsedujoča Hrvaška se bo tudi prva predstavila v Hiši EU

Svetu EU prvič predsedujoča Hrvaška se bo tudi prva predstavila v Hiši EU

Avtor: Spletno Uredništvo

 Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji bo tudi v letu 2020 organiziralo 10 evropsko obarvanih družabnih dogodkov iz niza ‘Odkrivaj EU’, ki bodo v hiši EU potekali vsak drugi četrtek v mesecu. Prvi dogodek bo posvečen Hrvaški, ki je s 1. januarjem prvič prevzela predsedovanje Sveta EU.

Svetu EU prvič predsedujoča Hrvaška se bo tudi prva predstavila v Hiši EUDalmatinska klapa, hrvaške kulinarične in enološke dobrote ter številne zanimivosti o Hrvaški v Hišo EU prihajajo prihodnji četrtek (foto: anasegota/pixabay.com).

 

Kot so sporočili s Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji bodo letošnji dogodki iz niza ‘Odkrivaj EU’, tematsko razdeljeni v tri okvirne sklope. Prvi sklop je ‘Evropa vtisov’, kjer bodo izpostavili Hrvaško in Nemčijo, dve državi članici EU, ki bosta v letu 2020 po šest mesecev predsedovali Svetu Evropske unije. Drugi se imenuje ‘Evropa kulture’ in bo posvečena dosežkom evropske kinematografije, ponudila pa bo tudi delavnice s področja znanosti in predelave rastlin v izdelke. Tretji segment pa se imenuje ‘Zabavna Evropa’.

Tu želijo na neformalen, oziroma na malce bolj igriv način pokazati razlike, posebnosti in podobnosti različnih vidikov življenja v EU. Prvi letošnji dogodek bo v Hiši EU na sporedu prihodnji četrtek, 9. januarja 2020, ob 18. uri. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji bo prvi letošnji večer v Hiši EU posvetilo sosednji Hrvaški. S klapskim petjem bo goste na obale Jadranskega morja odpeljala Klapa Grdelin, prisotni bodo izvedeli številne zanimivosti o kravati, predvsem pa bodo brbončice obiskovalcev razvajali z okusno hrvaško kulinariko.

Dogodek pripravljata Predstavništvo Komisije EU v Sloveniji in Veleposlaništvo Republike Hrvaške in sicer ob pričetku predsedovanja Hrvaške Svetu EU. Hrvaška je prav včeraj prvič prevzela polletno predsedovanje Svetu EU. V času njenega predsedovanja se bodo evropski politiki predvidoma največ posvečali Brexitu, srednjeročnemu proračunu EU, prihodnosti Evrope in širitvi EU na Zahodni Balkan.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.