Naslovnica Trendi Saga se končuje, a zgodba bo živela večno

Saga se končuje, a zgodba bo živela večno

Avtor: Spletno Uredništvo

Mesec december je tisti mesec v koledarskem letu, ko se v kinematografih po vsem svetu pojavi največ novosti. Med letošnjimi decembrskimi premierami bo najbrž ena posebej izstopala in sicer gre za film ‘Vojne zvezd: vzpon Skywalkerja’. Ta film bo očitno zadnji iz ene najbolj priljubljenih in obenem komercialno uspešnih franšiz v svetovni filmski zgodovini.

Saga se končuje a zgodba bo živela večno

Prav zabavno je spremljati, kako že vse od leta 1977, ko je v kina zakorakal prvi film serije Star Wars, mnogi v Sloveniji do danes še niso ugotovili, da angleška beseda ‘wars’ v slovenskem prevodu pomeni vojne, oziroma več vojn in ne eno samo vojno v ednini – večina prevodov je torej že 42 let napačnih  (foto: kolosej.si/FB Star Wars)

 

V najnovejšem filmu ‘Vojne zvezd: vzpon Skywalkerja’, ki ga je napisal, režiral in produciral J. J. Abrams, se vračajo Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac in Lupita Nyong’o, na različne načine pa se bodo v zgodbi pojavili tudi zvezdniki izvirne trilogije Mark Hamill, Ian McDiarmid in Anthony Daniels. Filmski ustvarjalci so počastili tudi leta 2016 umrlo Carrie Fisher (originalno princeso Leio) in sicer bodo v sklepnem delu sage uporabljeni njeni še zadnji preostali kadri.

V filmu, v katerem bodo gledalci po vsem svetu spremljali konec avantur Anakina, Luka, Leie, Hana, Chewia, Bena, Rey, C-3PO, R2-D2 in vseh ostalih originalnih likov, so se pod scenarij podpisali režiser J.J. Abrams, Chris Terrio, George Lucas, Colin Trevorrow in Derek Connolly. V igralski zasedbi pa so tokrat Kelly Marie Tran, Domhnall Gleeson, Adam Driver, Keri Russell, Joonas Suotamo…

Filmska ekipa obljublja, da bo publiko širom sveta v devetem filmu franšize, ki se dogaja leto dni po dogodkih, katerim so jim bili gledalci priča v filmu ‘Poslednji jedi’, ponesla na poslednje epsko popotovanje v galaksijo daleč, daleč stran, kjer se bodo pojavile nove legende. »Ultimativni finale Skywalkerjeve sage in zadnji del trilogije, ki sledi filmoma Sila se prebuja (2015) in Poslednji Jedi (2017), zgodba pa je postavljena leto dni po dogodkih, ki so se zgodili v slednjem.

Saga se končuje, a zgodba bo živela večno,« pravijo v napovedniku filma, ki naj bi v kina po vsem svetu uradno vstopil 20. decembra, v ljubljanskem Koloseju pa bo predpremiera ne sporedu že v sredo, 18. decembra. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.