Naslovnica Gospodarstvo Turistično rekordno leto za Izolo

Turistično rekordno leto za Izolo

Avtor: Spletno Uredništvo

Izolsko Turistično združenje je v veseli december vstopilo s prižigom prazničnih lučk in novim drsališčem, predvsem pa tudi z nadaljevanjem pozitivnega turističnega trenda tudi v posezoni. To še dodatno potrjuje predvidevanja, da bo leto 2019 za izolski turizem rekordno leto.

Turistično rekordno leto za IzoloIzolski turistični delavci napovedujejo odlično obiskanost Izole tudi za december (foto: Jaka Ivančič /TZI)

 

V Izoli so zadnji vikend prižgali praznične lučke in odprli drsališče, vendar jim je nato ponagajal dež, tako da bodo ljubitelji drsanja morali sedaj počakati kakšen dan, da se vremenske razmere za pripravo ledene ploskve spet izboljšajo. Tudi ohladitev ozračja ne bi škodila, saj je bila temperatura morja, ki se nahaja le kakih 100 metov stran od drsališča, na dan otvoritve kar 17 stopinj Celzija.

Bolj kot za ta letni čas rekordno visoka temperatura morja pa izolsko turistično gospodarstvo veselijo zadnji podatki o nočitvah in obisku turistov za oktober, saj potrjujejo pozitivni trend za leto 2019. Rast števila prihodov in prenočitev se je namreč nadaljevala tudi v mesecu oktobru. Uradni podatki kažejo, da je izolsko občino v oktobru obiskalo 10.741 turistov, ki so skupaj opravili 31.910 nočitev. V primerjavi z letom 2018 to predstavlja kar 15-odstotno povečanje števila prihodov in 8-odstotno povečanje opravljenih prenočitev.

»Največje število prenočitev, kar 74 %, je bilo opravljenih v hotelih, sledijo apartmajska naselja in kampi. Povprečna doba bivanja je znašala 3,0 dni. V obdobju januar – oktober 2019 smo v vseh nastanitvenih enotah zabeležili 133.605 turističnih prihodov in rekordnih 488.875 prenočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja 12 % rast prihodov in 7 % rast prenočitev.

50 % vseh nočitev je bilo opravljenih v hotelih, 20 % v apartmajskih naseljih, 11 % v kampih, 6 % v prenočiščih ter 13 % v ostalih vrstah nastanitvenih enot,« so sporočili iz Turističnega združenja Izola (TZI). Dodali so še, da je bilo največ gostov Slovencev (47 %), sledijo pa Nemci, Avstrijci, Italijani, Čehi, Madžari in ostali. Vsi ti pozitivni podatki pa obetajo, da bo tudi mesec december, v katerem ne bo manjkalo gastronomskih in zabavno-kulturnih prireditev, rekorden, s čimer bi na najboljši možen način zaključili izjemno uspešno leto 2019 .

 

.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.