Naslovnica Magazin V Evropskem letu mladih so prenovili spletno mesto mlad.si

V Evropskem letu mladih so prenovili spletno mesto mlad.si

Avtor: Spletno Uredništvo
Urad Republike Slovenije za mladino, ki je v sestavi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, je pravkar prenovil spletno mesto mlad.si. Ta portal že več kot 10 let povezuje mlade v Sloveniji z mladinskim sektorjem in tudi z odločevalci.
V Evropskem letu mladih so prenovili spletno mesto mlad.si

Spletno mesto mlad.si bo stičišče mladine in državnih organov (foto: MIZŠ/gov.si)

Pravkar prenovljeno spletno mesto mlad.si prinaša veliko novosti, tako iz vsebinskega kot tudi s tehničnega vidika, nov pa je tudi slogan portala, ki se glasi ‘Križišče mladosti’. Prenovljena je tudi rubrika ‘Informiraj se’, v kateri so predstavljene vladne vsebine in projekti za mlade, tudi s povezavami na številne uporabne informacije. Mladi pa bodo lahko sami dodajali nove vsebine in bili soustvarjalci spletnega mesta.

Po novem bodo na enem mestu zbrane vse za mlade pomembne informacije za mlade iz vladnega in pa tudi iz nevladnega sektorja. Za spletno informiranje bo skrbelo šest mladih dopisnikov, ki bodo pokrivali vsak po dve slovenski regiji. Tako bodo mladi deležni novic iz svoje neposredne okolice in tudi širše. Letos namreč poteka Evropsko leto mladih, zato je tudi veliko novic iz EU.

»Naslednja novost so podcasti, ki jih bo uredništvo, ki ga vodi Mreža MaMa, na mesečni ravni izvajalo s strokovnjaki z različnih področjih za mlade. Zaznavamo, da mlade najbolj zanima, kako se udejstvovati v družbi in kako pridobiti dodatna znanja v mladinskem sektorju, kje se kulturno udejstvovati in družiti s sovrstniki, kako predvsem poskrbeti za svoje osebno in duševno zdravje, vse več pa se zanimajo za zeleno in trajnostno delovanje.

Vse te odgovore bomo ponudili mladim skozi podcaste in druge avtorske novice,« pravijo na Uradu Republike Slovenije za mladino, ki je v sestavi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Tam bi radi, da bi tudi s pomočjo prenovljenega portala mladinski sektor v Sloveniji postal prostor neomejenih priložnosti, novosti, dogodkov, nenehnega prepletanja in družbenega razvoja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.