Naslovnica Trendi Padec je ultimativni film o strahu pred višino

Padec je ultimativni film o strahu pred višino

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je v slovenskih kinematografih pristal triler z naslovom ‘Padec’. Film je presenetljivo originalen, saj se poigrava z enim od najbolj pogostim od človeških strahov – strahom pred višino.
Padec je ultimativni film o strahu pred višino

Padec je nedvomno spektakularen in zelo napet film (foto: kolosej.si)

Če ne upoštevamo filmskih zgodb, ki se dogajajo visoko nad našimi glavami v vesolju, je bilo v sodobni popularni kinematografiji le malo filmov, kjer se zgodba odvija v velikih višinah. ‘Vertikala smrti’, ‘Plezalec’, ‘K 2’, ‘Everest’ in ‘Free Solo’ so najbolj znani iz niza alpinističnih filmov, v filmu ‘Misija Nemogoče: protokol duh’ pa na primer Tom Cruise pleza po zunanjosti ogromne stolpnice Burj Khalifa.

Včeraj se je v slovenskih kinih pričel predvajati film, ki bo po mnenju distribucijske hiše Blitz Slovenija marsikomu povzročil vrtoglavico. Filmska zgodba filma ‘Padec’ namreč govori o plezalkah Becky (Grace Caroline Currey) in Hunter (Virginia Gardner), ki se povzpneta na zapuščeni, kar 600 metrov visok TV stolp sredi kalifornijske puščave. “Ko pa zunanja lestev stolpa popusti, najboljši prijateljici ostaneta ujeti na vrtoglavi višini na vrhu stolpa.

 Previsoko, da bi uporabili mobilni telefon za klic na pomoč, morata sami najti pot navzdol, ali pa umreti pri poskusu,” razkriva napovednik. Najprej naj bi iz te originalne filmske ideje scenarista in režiserja Scotta Manna ter njegovega so-scenarista Jonathana Franka nastal le kratek film. Ko pa je bil ta projekt odpovedan, sta se Mann in Frank modro odločila, da svojo zamisel kar lepo razširita na celovečerni film.

Za snemanje tega ‘ultimativnega filma o strahu pred višino’ so tudi zgradili dva različno visoka stolpa, pri čemer je bil višji visok približno 18 metrov. Vsi sodelujoči na snemanjih prizorov so bili privezani z varnostnimi vrvmi, saj je na vrhu ves čas pihal močan veter, ploščad se je zibala in se tresla, režiser pa je po končanem snemanju dejal, da je bil občutek resnično takšen, kot da se nahajajo na višini 600 metrov.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.