Naslovnica Trendi V Deželi pridnih tudi o tem, kdo napada naravovarstvenike

V Deželi pridnih tudi o tem, kdo napada naravovarstvenike

Avtor: Spletno Uredništvo
S Slovenskega mladinskega gledališča prihaja napoved za nov dogodek iz debatnega ciklusa ‘Dežela pridnih’, ki so ga naslovili ‘Kdo pa varuje naravovarstvenike?’ Dogodek je napovedan za ponedeljek, 14. marca, a se utegne zgoditi, da bo preložen. Voditelj Erik Valenčič se mora namreč pred tem živ in zdrav vrniti iz Ukrajine…
V Deželi pridnih tudi o tem, kdo napada naravovarstvenike

Lani so bili večkrat napadeni okoljevarstveniki iz Srbije, a so vseeno pregnali Rio Tinto iz države (foto: FB G. K. Tomić)

S Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) so napovedali naslednji dogodek iz debatnega ciklusa ‘Dežela pridnih’, ki so mu dali naslov ‘Kdo pa varuje naravovarstvenike?’ Dogodek je predviden za ponedeljek, 14. marca, ob 19.30 v zgornji dvorani SMG, vstop pa bo prost. Tokrat bosta gosta Nevenka Lukić Rojšek in Leon Kebe, ki sta predstavnika Svetovnega sklada za naravo (WWF). 

Znana naravovarstvena organizacija World Wide Fund for Nature, ki je bolj znana pod kratico WWF, sicer deluje v več kot stotih državah na vseh šestih celinah. Brez pomoči več kot 5 milijonov podpornikov tako obsežno delovanje ne bi bilo možno. Tudi v Sloveniji je veliko podpornikov in ljudi, ki jih skrbi zaradi uničevanja narave. Vseeno pa se nas večina ne zaveda, da je biti član naravovarstvenih organizacij lahko tudi nevarno.  Tudi v Sloveniji.

»Zgodbe o pritiskih, ki jih naravovarstveniki redno doživljajo – od napadov politikov, lobijev, podjetij in njihovih odvetnikov do smrtnih groženj neznanih posameznikov v slogu ‘vrgli te bomo volkovom, prasica’ –, se redkokdaj prebijejo v medije in ostajajo nekje zunaj zavesti širše javnosti. Toda, kaj pravzaprav pomeni biti naravovarstvenik v Sloveniji,« se sprašujejo s Slovenskega mladinskega gledališča.

O teh in o drugih vprašanjih se bo voditelj debatnega dogodka v ponedeljek pogovarjal z gostoma – če se pravočasno pojavi v Ljubljani. Erik Valenčič se mora namreč najprej živ in zdrav vrniti iz Ukrajine, kar utegne zaradi nepredvidljivih vojnih razmer postati precej zapleteno. Zato bo potrebno tokrat pred obiskom dogodka na spletu še enkrat preveriti, ali niso morali Dežele pridnih v zadnjem hipu prestaviti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.