Naslovnica Gospodarstvo Slovenske turistične destinacije so se promovirale v Berlinu

Slovenske turistične destinacije so se promovirale v Berlinu

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski turizem se je v zadnjih dneh predstavil na dveh pomembnih poslovnih srečanjih  v nemški prestolnici Berlinu. Prvi je bil na vrsti strokovni dogodek TravMedia International Media Marketplace, drugi pa butični dogodek za predstavitev turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz Berlina in okolice.
Slovenske turistične destinacije so se promovirale v Berlinu

O srečanju v Berlinu je sicer poleg STO poročala le še turistična organizacija Maldivov (foto: visitmaldives.com)

Slovenski turizem se je najprej v torek v Berlinu predstavil na poslovnem dogodku  TravMedia International Media Marketplace (IMM). Gre za enega najpomembnejših  svetovni dogodkov s področja turističnega mreženja, ki povezuje potovalno industrijo z novinarji, uredniki, vplivneži in izdajatelji televizijskega programa. Letos se je IMM  v Berlinu udeležilo skoraj 130 specializiranih medijev in vplivnežev iz Nemčije in nekaterih drugih držav.

Iz Slovenije sta poleg Slovenske turistične organizacije (STO) na dogodku sodelovala tudi direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč in predstavnik družbe Turizem Ljubljana. Dan zatem pa je predstavništvo STO v Nemčiji organiziralo  (zaradi trenutnih razmer v Ukrajini sicer nekoliko manjši) butični dogodek za predstavnike turističnih agencij in organizatorjev potovanj iz Berlina in okolice.

Tam sta Rebeka Kumer Bizjak (vodja predstavništva STO v Nemčiji) in Iztok Altbauer, (direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč) predstavila širšo ponudbo slovenskega turizma v segmentu ‘zdravje in dobro počutje’ s posebnim poudarkom na makro regiji Panonska Slovenija, kjer je zdraviliško-termalni turizem tudi najbolj množično razvit (pa čeprav imamo podobne zdraviliške centre po skoraj vseh ostalih slovenskih regijah).

Dogodka se je udeležil tudi veleposlanik Republike Slovenije v Nemčiji, Franc But, kar ni presenetljivo. Slovensko veleposlaništvo v Nemčiji je namreč od nekdaj zelo aktivno na podobnih poslovnih srečanjih, saj nemški trg ostaja med ključnimi trgi slovenskega turizma in gospodarstva nasploh. STO zato na nemškem trgu izvaja vrsto promocijskih in trženjskih aktivnosti, kar so poudarili tudi v poročilu o dogajanju na spletni strani STO slovenia.info.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.