Naslovnica Šport Olimpijski podprvak Žan Kranjec gre po zmago v Kranjski Gori

Olimpijski podprvak Žan Kranjec gre po zmago v Kranjski Gori

Avtor: Spletno Uredništvo
Športni konec tedna bo v Sloveniji minil predvsem v znamenju tekme svetovnega pokala alpskih smučarjev v Kranjski Gori. Tradicionalni Pokal Vitranc bo letos postregel z dvema veleslaloma, po dolgih letih pa lahko slovenski ljubitelji smučanja upajo tudi na domačo zmago, za kar ima letos precej možnosti sveži olimpijski podprvak v veleslalomu Žan Kranjec.
Olimpijski podprvak Žan Kranjec gre po zmago v Kranjski Gori

Slovenski ljubitelji smučanja upajo, da bo tudi na stopničkah Pokala Vitranc Kranjec točno na sredini (foto: Sloski/SZS)

V Kranjski Gori bosta ta konec tedna na sporedu prva dva veleslaloma po olimpijskih igrah. Pokal Vitranc bo tokrat spet zaznamovala množična prisotnost občinstva, pa tudi vreme je bilo letos na stani organizatorjev, tako da se na kranjskogorskih strminah za vikend obetata dve vrhunski veleslalomski preizkušnji. Za slovenske ljubitelje alpskega smučanja pa je najpomembneje, da je med favoriti za zmago tudi Slovenec – Žan Kranjec.

Sveži olimpijski podprvak v veleslalomu je na tudi na tiskovni konferenci napovedal, da bo na vsak način poskusil olimpijsko srebrno medaljo še zaokrožiti dopolniti s prestižno zmago na domačem snegu. To bi bila prva zmaga Slovenca v Kranjski Gori po več kot 20 letih, poleg tega pa bi bila tudi prva veleslalomska zmaga, saj so Bojan Križaj (v letih 1982 in 1986), Rok Petrovič (1985) in Jure Košir (1999) vsi zmagali v slalomu.

»Jaz sem trenutno s svojim smučanjem zadovoljen, sem samozavesten in se veselim tekme. Do konca sezone imam še tri tekme, kar je kar veliko in imam še veliko želje in motivacije po dokazovanju. Pred domačimi navijači je motiv še dodaten. Jaz si želim to formo iz druge vožnje v Pekingu prikazati tudi tukaj v Kranjski Gori. S tem verjamem, da bo prišel tudi rezultat,« je na novinarski konferenci povedal Žan Kranjec.

Program Pokala Vitranc se je začel že danes dopoldan s prvim treningom na progi Podkoren, ob 18. uri pa bo sledil sestanek vodij ekip in žrebanje startnih številk. Jutri, v soboto 12. marca,  se bo prvi tek prve veleslalomske tekme pričel ob 9.30, drugi tek pa ob 12.30. Enako bo tudi v nedeljo – prvi tek se bo predvidoma začel ob 9.30, druga vožnja pa bo na sporedu ob 12.30. Po obeh tekmah bo potekala tudi razglasitev zmagovalcev  v ciljni areni.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.