Naslovnica Trendi V četrtek bo Luna padla na Zemljo

V četrtek bo Luna padla na Zemljo

Avtor: Spletno Uredništvo
Osrednja filmska novost prihajajočega tedna bo film ‘Padec Lune’ (Moonfall). Gre za napeto znanstveno-fantastično zgodbo o tem, kako skrivnostna sila iztiri Luno iz njene orbite in satelit začne nezadržno padati proti Zemlji. Konec življenja na Zemlji se nezadržno bliža, če si seveda znanstveniki ne izmislijo čudežne rešitve…
V četrtek bo Luna padla na Zemljo

En od številnih spektakularnih prizorov filma ‘Padec Lune’ (foto: Blitz Slovenija)

Film ‘Padec Lune’ (Moonfall), ki bo v slovenske kinematografe prišel v četrtek, 3. februarja, je še en iz niza apokaliptičnih znanstveno fantastičnih spektaklov, kot so Armageddon, Deep Impact, The Core, Meteor, Space Cowboys… Tokrat planet Zemljo ogroža kar njen edini satelit – Luna. Sako skrivnostna sila namreč iztiri Luno iz njene orbite in nato začne nezadržno padati proti Zemlji.

»Le nekaj tednov pred usodnim udarcem, izvršna direktorica NASE in nekdanja astronavtka Jo Fowler (Halle Berry) dobi idejo, ki bi lahko rešila naš svet pred uničenjem. Žal pa njeni ideji verjameta le Brian Harper (Patrick Wilson), moški iz njene preteklosti, in ljubek teoretik zarot K.C. Houseman (John Bradley). Ta skupina malo verjetnih junakov se poda na misijo v vesolje, kjer odkrijejo neverjetno skrivnost o Zemljinem satelitu,« razkriva filmski napovednik.

Režiser filma ‘Padec Lune’ je Roland Emmerich, dobro znan po podobnih znanstvenofantastičnih spektaklih (‘Dan neodvisnosti,’ ‘2012’ in ‘Dan pojutrišnjem’), ki se je tokrat lotil tudi raziskovanja Lunine fizikalne megastrukture. Osnovna ideja tega filma je namreč ta, da Luna ni to, kar smo se učili v šolah, da Luna ni Zemljin naravni satelit, ampak je v resnici umetna tvorba, ki ni le po naključju pozicionirana v svoji današnji orbiti.

Že pri pisanju scenarija pa so morali dobro razmisliti, kako bi se padanje Lune na Zemljo zdelo čim bolj verjetno, upoštevajoč veljavne zakone fizike. Zato so potekale obsežne razprave med scenaristi, znanstvenimi svetovalci, režiserjem, direktorjem fotografije Robbyjem Baumgartnerom in nadzornikom vizualnih učinkov Petrom G. Traversom. Končni rezultat vseh teh debat pa bodo tudi slovenski gledalci lahko od četrtka dalje v kinih preverili kar na lastne oči.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.